mynewspapers.net

Hur lång tid tar en urinvägsinfektion senaste?

Hur lång tid tar en urinvägsinfektion senaste?


Urinvägsinfektioner (även känd som urinvägsinfektion eller blåskatarr) är mycket vanliga och de flesta människor kommer att uppleva minst en under sin livstid. Även om urinvägsinfektioner inte är allvarliga, kan de vara smärtsamt och besvärligt. Om den lämnas obehandlad, kan dessa mindre infektioner leda till andra mer allvarliga infektioner som orsaka irreparabla skador på njurarna. Behandling sker oftast genom en av flera märken av antibiotika, beroende på hur allvarlig infektionen. Antibiotika kan normalt bota en urinvägsinfektion inom ca två veckor.

Definition

En urinvägsinfektion är en inflammation i kroppens urin producerar systemet, inklusive dina njurar, urinblåsa och urinrör. Urinvägsinfektioner normalt påverkar din blåsan eller urinröret men kan också spridas till njurarna om de lämnas obehandlade. Som regel högre upp infektionen har passerat, allvarligare har det blivit. Njure infektioner oftast kräver sjukhusvistelse och kan göra irreparabla skador på renal systemet.

Orsakar

Urinvägsinfektioner uppstår när bakterier finner sin väg från tarmkanalen till urin-system. Väl inne, bakterier börjar att föröka sig, orsakar smärta och irritation. Det finns flera sätt för bakterier att få inuti din urinvägarna. Du kan avtala det genom normala samlag eftersom urinröret ligger så nära anala området. Gravida kvinnor är särskilt utsatta för urinvägsinfektioner eftersom en förstorad livmoder blockerar urin passagen kunde hindra urin från har tömts från blåsan. Urinen sitter i urinblåsan, som ger en grogrund för bakterier och infektioner.

Symtom

Det första tecknen på en urinvägsinfektion är ofta dysuri, smärtsam sveda när man kissar. Den brinnande kommer från en irriterade urinröret, röret som urin är passerade genom kroppen. Andra symtom på en urinvägsinfektion är ett ökat behov att urinera eller en plötslig svårigheter att urinera. Du kan också uppleva intensiv kramper i nedre delen av ryggen eller nedre delen av magen. Blodiga, grumlig och illaluktande urin visar också att något kan vara fel. Om du upplever något av dessa symtom, kontakta din läkare omedelbart för en diagnos.

Behandling

De flesta läkare kommer att behandla en urinvägsinfektion med en kurs av antibiotika. Okomplicerade urinvägsinfektioner kan behandlas med Bactrim, Ciprofloxacin eller Spektramox. Urinvägsinfektioner med hinder är mer komplicerad och kan behandlas med Ampicillin, Imipenem eller Piperacillin-tazobactam. De flesta antibiotika ska förskrivas för en vecka till tio dagar men det finns några som fungerar i en till tre dagar. Kortvariga behandlingar är vanligtvis reserverad för kvinnor eftersom män tenderar att reagera bättre till långvarig behandling. Du ska alltid ta antibiotika för hela den tid din läkare ordinerar, även om dina symtom börjar försvinna. Alltid rådgöra med din läkare innan du tar någon receptläkarbehandling och följ instruktionerna.

Påskynda återhämtning

Du kan undvika urinvägsinfektioner eller påskynda återhämtning från dem genom att dricka massor av vatten för att spola bakterier från din urinvägarna. Du kan också kämpa mot alla typer av infektioner genom att ta en daglig multivitamin som innehåller C-vitamin och zink. Tranbär och andra livsmedel med höga halter av antioxidanter också hindrar bakterier från att fästa på väggarna i urinblåsan och urinröret. Bakterierna är sedan spolas ur urinvägarna med massor av vätskor. Alltid torka framifrån och bakåt efter en tarmtömning att hindra bakterier från att hitta sin väg in i din urinvägarna. Ren ditt könsorgan noggrant med varmt vatten och mild tvål minst en gång om dagen och efter samlag. Också, kissa så fort du känner behovet av att undvika en uppbyggnad av urin i blåsan.