mynewspapers.net

Hur lång tid tar en obetald räkning vistelse på en kreditupplysning?

Hur lång tid tar en obetald räkning vistelse på en kreditupplysning?

Kredit värdering

Din kredit rapport är ett dokument som innehåller information om alla dina skulder - relaterade aktiviteter. Objekt som sparkonton, lån, kreditkort och utestående skulder finns alla på din kreditupplysning. God informationen vägs mot den dåliga informationen för att avgöra din kredit värdering. Om du har en hög kredit värdering (över 660), sannolikt du att få godkänt för mer krediter. Om du har en låg kredit-värdering (under 620), är få godkänt för kredit osannolikt.

Obetald räkning

Betala räkningar i tid är integrerad till att upprätthålla en hög kredit värdering. Om du missar en betalning eller göra en försenad betalning inom 30 dagar efter den ursprungliga betalningen due date, som går på din kredit rapport och stannar där i sju år. När du blir 90 dagar sent på betala en faktura, ditt konto stängs och skickas till en skuld samlare, som också stannar på din kredit rapport i sju år. Att göra en försenad betalning är dålig, är helt enkelt ignorera ett konto och låta det gå obetalda för längre tid mycket värre.

Ladda

Efter en samling byrå är i besittning av ditt konto under en längre tid (vanligtvis väl över ett år), byrån kan kontakta dig och erbjuda dig vad som benämns som en "ladda." Här kan du betala mindre än summan pengar du är skyldig att helt lösa skulden. Det låter bra, men det har ett pris. En "laddning av" allvarligt påverkar din kredit värdering och är en röd flagga för framtida potentiella långivare. Det låter dem veta att inte bara lät du ett lagförslag gå obetalda för en lång period, du inte betala hela beloppet av räkningen.