mynewspapers.net

Hur lång tid tar det för cashewnötter att växa?

Hur lång tid tar det för cashewnötter att växa?


Cashewnötter (Anacardium occidentale) är ett torktåliga vintergröna träd infödda till Brasilien, men nu växer i många delar av världen, inklusive Västindien, Sydamerika, Indien och Mexiko. Cashewnötter träd producerar röda eller gula frukter, kallas cashewäpplen. Bifogat till dessa finns cashewnötter som är skördat och ätit i hela världen. Cashewnötter är inte svårt att växa under rätt förutsättningar. Träd så unga som 2 eller 3 år kan producera cashewnötter.

Odling

Cashewnötter träd har ett känsligt rotsystem. På grund av detta, frön för kommersiella gårdar är sådde i fälten i stället för spira på annat håll och sedan transplanteras. De planteras under regnperioden eftersom fukt hjälper dem att spira. Om vädret är torrt, lagra fröna för kort tid, men de måste planteras så snart som möjligt. De kan inte gror efter lagras mer än några månader. Frön spira och cashewnötter träden börjar växa i ungefär två veckor, även om vissa frön kan ta så länge som två månader att gro..

Mutter utveckling

Cashewnötter träden blomma som det första steget i att producera cashewnötter. Dessa blommor är kluster av hundratals små blommor. Ett enda träd kan ta två till tre månader att avsluta blommar. Under denna tid, frukt former där blommorna dog. Det första som växer är cashewnötter äpple, som är ätbara. Dock måste det vara kvar på trädet för muttern att utveckla. Apple fortsätter växa och så småningom producerar en cashew-nötter i ett hårt skal i slutet av apple.

Mutter struktur

Cashew-nötter är inkapslad i ett yttre skal som innehåller en mörk, oljig vätska som används ibland i lack och plast föreningar. Vätskan är frätande. Någon hantering cashewnötter innan de skiljs från sina yttre skal måste försiktig för att undvika hudproblem. När beläggningen och vätskan avlägsnas, kan muttern hanteras säkert.

Skörden

När cashewnötter Äpple har bildats och det har muttern på slutet, kan det plockas. Cashew-nötter är dock mogna om skördas så. Endast den cashewnötter äpplet är mogna medan fortfarande på trädet. Vänta tills Äpplet faller från trädet och sedan plocka nötter från fallna frukten. Hela processen från första blommande tills cashewnötter är redo för skörd tar ungefär två och en halv eller tre månader.