mynewspapers.net

Hur lång tid tar det för att sätta en vilja i bouppteckning domstol?

Hur lång tid tar det för att sätta en vilja i bouppteckning domstol?


När en person avlider, använder verkställare av hans egendom hans vilja för att fördela sin egendom och tillgångar. Typiskt, testamenten går igenom bouppteckning domstol, vilket innebär att ska verifieras och körs via formella förfaranden. Lösa en vilja i bouppteckning, även om standard, tar vanligtvis minst flera månader, med mer komplicerade fall sträcker sig till år.

Antalet arvtagare

För att en testamentsexekutor av ett gods att bosätta sig en vilja ordentligt, hon först måste leta upp och anmäla varje arvinge. Ibland, det är lätt, med som lite en enda dag, men om en arvinge har flyttat eller ändrade deras namn, kan det ta flera månader att få kontaktinformation. Även efter kontakt försök görs, måste testamentsexekutor vänta varje arvinge att svara. Mer arvingar måste hittas, ju längre det sannolikt kommer att ta att bosätta sig vilja.

Estate storlek

Större gods har mer egendom och tillgångar ansluten till dem. Detta innebär att logistiskt, testamentsexekutor har mer att gå igenom och kontrollera. Ett högre antal tillgångar ökar också sannolikheten för att ett större antal människor kommer att vara involverade i dödsboet. Till exempel kan en stor gård som har bankkonton, livförsäkring, lager och andra medel, vilket skulle innebära att kontakta varje bank, försäkringsbolaget och avlidne börsmäklare eller agent.

Tävlingar

När försökande till lösa en vilja, kan inte du förutsätter att alla inblandade parter är överens med innehållet i testamentet. I vissa fall kommer människor in en formell tävling till ska. I vissa fall är detta för att de har bevis för existensen av en senare version av en vilja som skulle upphäva versionen i nuvarande användning. Andra gånger, uppstå tävlingar eftersom arvingar eller andra ansluten till den avlidna personens familj eller estate håller inte med en eller flera särskilda bestämmelser av ska, som om de tror att de har rätt till medel den avlidne utsetts till någon annan. Beroende på hur många tävlingar är arkiverat och hur långt tävlingen bedrivs i domstol med ytterligare överklaganden, kan tävlingar lägga månader till en vilja upplösning. Det är inte bara familjemedlemmar och vänner som fil tävlingar--borgenärer och tjänsteleverantörer som avliden skyldig pengar också får fil fordringar på konkursboet som komplicerar utförandet av ska.

Nedersta raden

I allmänhet, avgjorda de flesta testamenten någonstans runt sju månader, enligt webbplatsen 1800Probate. Okomplicerad testamenten kan lösas mycket förr, även om det inte är ovanligt att ta upp till ett år för allt att slutföras. Om gården är stora, komplicerat eller ifrågasatte på något sätt, ta lösa vilja år. Eftersom probate lag varierar från stat, och eftersom alla är olika, antar du inte tillgång till något i kommer i minst 12 månader efter döden av din älskade en.