mynewspapers.net

Hur lång tid tar det att lära sig läsa musik?

Hur lång tid tar det att lära sig läsa musik?


Musik är ett universellt språk; Det finns dock grundläggande färdigheter måste du utveckla innan du kan läsa den. Hur lång tid det tar att behärska dessa kunskaper är beroende av dig; ju mer hängiven du är studier och praktik, desto fortare kommer du vara på plocka upp.

Erkännande av toner, namnen på de tillhörande placerar (anteckningar) på sidan skriftlig och grundläggande tempo markeringarna är början byggstenar läsa musik. I en typisk musik instruktion program som lär ut grundläggande notation och ackord, efter en lektion, kommer du att kunna läsa och spela singel-notera melodier. Fler lektioner kommer att lära dig att hur man komponerar enkla ackord, och erkänna dem genom deras gruppering av anteckningar på sidan och deras motsvarande ackordssymboler. Efter sex lektioner (förutsatt att du har bemästrat lektioner en igenom fem), bör du kunna läsa och spela melodier och enkla harmonier; dock som beror på din disciplin att öva det du lär dig.

Läsa musik dikterar en enskilda inlärningskurva. Svårighetsgraden är relativt; Om du redan spelar ett instrument av örat, får lära sig läsa musik inte ska ta så länge som det för någon som har någon bakgrund inom musik. Förmågan att förstå begreppet skrivit musik är individuella prestation, så tiden det tar för att fatta det exakta längd kan variera från en person till nästa.

För att utvärdera processen, jämför det med att lära sig ett nytt språk. Först, du lär dig att känna igen enkla ord av rote memorering av några utvalda ord, och eftersom tiden går, du lär dig att räkna ut nya ord på egen hand. När du förstår språket struktur, utöka du din kunskap om du vill inkludera grammatik och alla dess regler; Således bygga du färdigheter som krävs för att läsa och tala mer komplexa meningar. Lära sig läsa musik är samma. Du måste först lära sig de grundläggande delarna av språket innan du kan bli en mästare.

Om du vill bara förvärva grundläggande läsförmåga, lära sig läsa musik är varken svårt eller tidskrävande, men som alla språk, mastering det kräver investera tid. Hur lång tid det tar att bli din egen nivå av virtuos beror helt på dig.

.