mynewspapers.net

Hur lång tid innan nyfödda valpar ser från deras nyöppnade ögon?

Hur lång tid innan nyfödda valpar ser från deras nyöppnade ögon?


Ta hand om nyfödda valpar är hårt arbete. Nyfödda barn är söta, är en nyfödd valp också mycket beroende av sin mor och på dig. Nyfödda valpar föds inte kunna se; under de första två veckorna av sitt liv är en valp ögon inte öppen. Även efter ögonen öppna, har en valp inte full syn. Valparna utvecklas gradvis syn över tiden. Varje vecka, valpens syn blir starkare tills så småningom syn når rätt kapacitet.

Födelse

Vid födseln, innan en valp ögon öppna, är en valp beroende av sin mamma för allt från foder till använda badrummet. Runt vecka efter födseln börjar valpen ögon öppna. Inte alla valpar öppna sina ögon samtidigt. Typiskt, valpar upp ögonen mellan två till tre veckor efter födseln. När valpen öppnar sina ögon, är utveckla ögongloben en gråaktig blå färg. Om en valp inte har öppnat sina ögon efter tre veckor, är ett veterinärer besök i ordning. Veterinären kommer att avgöra om det är något fel med utvecklingen av valpen.

Andra och tredje veckor

Efter två till tre veckor är de flesta valpar ögon öppna; valpens syn är dock begränsad. I detta skede börjar synen utvecklas i snabbare takt än under de första två veckorna efter födseln. Valpen är fortfarande till stor del beroende av mor och omgivning, utan full hörsel eller syn. Under de tidiga stadierna av syn är det viktigt att ljusen inte används runt valpen. Ljusen är skadliga för valpar med att utveckla ögon.

Fjärde och femte veckor

Under de fjärde och femte veckorna efter födseln, är en valp syn bättre men fortfarande inte helt utvecklat. Valpen blir mer medveten om omgivningen som dess syn blir bättre. Valpen är mindre beroende av modern och mer nyfiken på vad den ser. Överväga de fjärde och femte veckorna som syn stärka veckor. Starkt ljus måste fortfarande undvikas under denna period.

Sex veckor

Vid denna punkt, har valpen nästan nått full syn utveckling. Valpen bör ha några problem med vision. Efter sex veckors ålder blir en valp syn starkare tills det når samma nivå av vuxen hund syn. Ögongloben av valpen är nu en vanlig vit färg. Iris i ögat är normala, också. Ljusen är inte längre som skadligt för valpar under denna period.