mynewspapers.net

Hur lång tid för gräsfrö att mogna?

Hur lång tid för gräsfrö att mogna?


Nytt gräs utsäde är det första steget till en ny eller föryngrad gräsmatta, men du måste fortfarande vänta på fröet gro och växa innan du kan se frukterna av ditt arbete.

Grobarhet tid

Olika typer av gräsfrö gror i olika takt. Ryes och fescues kan gro inom en vecka eller två, medan bluegrass och buffalo gräs kan ta upp till en månad. När fröet grott, den tid det tar för att växa tillräckligt länge för att klippa kan variera, men är oftast ungefär samma som den grobarhet tid.

Vad hjälper

För att ge ditt gräsfrö beså den bästa chansen att producera gräs, en mängd som är rätt för din klimat. Kontrollera att lufttemperaturen är över 18.3 grader Celsius och rake fröet lätt efter sådd, blanda det med jorden. Ger ofta ljus vattningarna bara för att hålla jorden fuktig och täck den med 1/8 tum av kompostmaterial om marken inte håller fukten.

Vad gör ont

Undvik att använda billiga gräsfrö, eftersom det kan vara vilande eller döda och sannolikt innehåller ogräs. Begrava utsädet för djupt kommer att hindra det från att bryta ytan: utsädet bör omfattas bara lätt. Fåglar som till mellanmål på gräsfrö, så håll dem bort med en fågelskrämma, en plast Uggla eller oavsett arbetar i ditt område. Aldrig så fröer i ett område som har nyligen behandlats kemiskt. Etiketten på flaskan behandling kommer att berätta hur lång tid att vänta.