mynewspapers.net

Hur lång tid en fjäril stannar i en puppa kokong?

Hur lång tid en fjäril stannar i en puppa kokong?


Fjärilen är både början och slutet av en komplex kedja av liv kallas metamorfos. Fjärilen börjar som en liten ägg uppflugen på en värdväxt, dyker upp som en larv som äter tills den når full tillväxt och sedan gömmer bort i en puppa. Vad puppan splittringar, framstår en magnifik fjäril. Denna fantastiska förvandling kan ta veckor eller år att slutföra.

Funktioner

Innan parning, söker vuxen kvinna upp en lämplig som en näringskälla för unga larver värdväxt. Överraskande, använder hon benen för att "smaka" växterna för att hitta lämpliga värden. Äggen läggs oftast på undersidan av bladen. De kan som i klumpar eller som ensamma.

Identifiering

Äggen kläcks i cirka 10 dagar, även om vissa arter äggen sitta över vintern och kläcks på våren. Fjärilslarver dyka upp och börja äta bladen på värdväxt. Som de växer och blir för stor för deras nuvarande hud, de skjul och äta den gamla huden. De är glupska ätare och tillbringar nästan hela sitt liv att äta.

Funktion

När de har nått full tillväxt, söker caterpillar en plats för att skapa en puppa. Caterpillar fäster på en gren och skriver in puppor scenen. Hormoner i den caterpillar kroppen är tänkt att signalera bildandet av puppan. Chrysalises är allmänt väl kamouflerade eftersom de är hjälplösa att undvika rovdjur. Det yttre skalet är vanligtvis hård och glänsande och kan variera från en magnifik guld nyanser av grönt och brunt, beroende på Art.

Tidsram

Caterpillar är fortfarande i puppan för så lite som 2 veckor som kroppen omformas in i kroppen av en fjäril. Vissa arter sitta över vintern och fjärilen framträder under våren. Några dagar före uppkomsten av den vuxna fjärilen, puppan blir genomskinliga och fjärilen färga och vingar är synliga men puppan. Puppan delar, och en ny fjäril är född.

Effekter

Nykläckta fjärilen framträder med små våta vingar och en rund fyllig kropp. Vätskor samlas inne i kroppen måste pumpas ut vingarna. Kroppen pulserar i flera minuter som påskyndar förstora och räta. Överflödig vätska släpps ut från kroppen. Denna vätska, som kallas Mekonium, är röd och liknar blod. När vingarna torr, fjärilen kan ta flyg och fantastiska cykla av liv börjar på nytt.