mynewspapers.net

Hur lång tid att laga en stek i en långsam spis

Hur lång tid att laga en stek i en långsam spis


Matlagning en stek i en långsam spis är en mycket förlåtande process. Gånger behöver inte vara exakt, så länge steken är klar. I själva verket är matlagning lite längre, även efter steken är klar, önskvärt för höst-off-the-ben-anbud rost. Tillagningstiden varierar med storleken på steken och långsamma spis temperaturinställningar.

Beredning

Börja med en tinade (inte fryst) stekt. Browning steken är inte nödvändigt, men browning utvecklar smakerna, caramelises ytan och hjälper slutliga färga. För att brunt steken innan tillagning, Värm en tung kastrull på medelhög värme. Tillsätt tillräckligt med olja för att bestryka botten av pannan. Mjöl steken, om så önskas, och Placera steken i den heta oljan. Bryn steken på alla sidor, ta sedan bort det till den långsam spisen till slut matlagning. Flouring steken är inte nödvändigt, men det hjälper browning processen och hjälper tjockna såsen lite i slutet.

Matlagning på låg

Om du inte är bråttom, använda inställningen låg. En 1.81kg. Stek tar sammanlagt 6 till 8 timmar total tillagningstid på låg. Tillagningstiden beror på din långsamma spis modell och dess ålder. den äldre modellen, närmare 8-timmars tillagningstiden blir din stek. Placera några aromatiska grönsaker som lök och selleri på botten av spis och Placera steken på dem. Lägga till flytande ingredienser och aromer. Ställa in temperaturen låg, täcka spisen och gå därifrån. Ca 2 timmar innan middagen, lägga till några extra grönsaker som potatis eller morötter som du vill servera med steken.

Matlagning på hög

Om du har bråttom, kan du använda hög inställning. På hög, en 1,36 till 1,81 kg. steken kommer att ta ca 4 timmar. Förbereda steken på samma sätt, men ställa in temperaturen för hög. Täck steken och låt i 4 timmar. Motstå frestelsen att kolla på steken under tillagningstiden; lyft på locket kommer att sänka värmen och öka tillagningstiden behövs.

Tips för ömhet

Om du vill din steken vara mycket anbud, Följ dessa tips. Använd den låga temperaturen, långsam tillagning kommer att öka ömhet. När steken är klar till en inre temperatur på 170 grader, fortsätta laga mat i ytterligare en timme. När du är klar till 170 steken fortfarande kommer att vara fast och sliceable, men matlagning under en timme kommer att bryta ner senor och göra steken riktigt mört. De flesta kockar önskan denna ömhet när matlagning i en långsam spis, i motsats till en firma skivning roast, men detta är en fråga om preferens. Om din stek inte anbud att passa, koka den lite längre på en låg nivå. Inte koka den så länge att det är torkat ut; de här tiderna bör vara tillräckligt, men de är mycket förlåtande. Ytterligare en timme kommer bara framhäva ömhet lite mer. Att lägga till syra med kokvätska ökar också ömhet. Av denna anledning omfatta många recept sura ingredienser såsom tomater eller vinäger. Syra är dock inte nödvändiga om du laga steken sakta och lite längre.