mynewspapers.net

Hur lång tid att koka en lammstek?Vårens lamm är en saftiga, mångsidig kött som ger en välkommen förändring från nötkött. Lamm biffar skärs från bakre benet och axeln av djuret. Axel kött innehåller mer muskler och fungerar bra som en långsamt kokt stewing kött. Lamm biffar skär från det bakre benet blir smalare och bästa vänster till ugn eller spis. Lamm behöver kokas tills det står en minsta innertemperatur på 60 grader C (145 ° F). Längden av tid tar kommer att fastställas av den matlagning metod väljer.

Pan stekning och ugn tillagningstiden

Mycket som biff, inte kommer att lamm ta mycket lång tid att laga mat när placerade i en lätt oljad stekpanna och stekt på medelvärme. Hetta upp oljan och tillsätt vitlök om du vill. Placera steken i stekpanna och stek på båda sidor i fem till åtta minuter beroende på tjocklek av biff. Vända köttet och stek i ytterligare tre till fem minuter och sedan kontrollera temperaturen med en köttermometer. Om du gillar en mycket öm biff, Bryn köttet först genom uppvärmning stekpanna till en hög värme och placera köttet i pannan för knappt en minut på vardera sidan. Sänk värmen och fortsätta laga mat i ytterligare fyra minuter eller så, vände en gång. Gjutjärn fungerar bäst för steka kött, som köttet kommer inte att hålla sig till pannan som rostfritt stål. Du kan kontrollera temperaturen i pannan genom att stänka lite vatten i den uppvärmda oljan, om det dyker och "dansar" på pannan, det är den perfekta temperaturen för brännande. För ugnen matlagning, placera lammet i en avtäckta långpanna och stek på 165 grader C (325 grader F). För varje 0,5 cm (tum) med tjocklek, tillåta 10 till 15 minuter av koktiden. Du kan ge mer tid för en välgjord biff, matlagning till en inre temperatur på 76 grader (170 grader F).

Stewing tid

Kubik lammstek kan tillagas långsamt och är den viktigaste ingrediensen i den välkända maträtt, osso buco. Denna gryta kräver vita bönor, kapris, citronskal och andra färska örter och kryddor, och sedan placeras i ugnen eller Crockpot i upp till två timmar. Be slaktaren att biff som skärs från axeln, eftersom muskeln i detta snitt är det som gör köttet fuktig och anbud när stuvad.

Gassande och grillning gånger

Smalare bitar av lammkött kan placeras under en förvärmd grill i tre till fyra minuter och sedan vänt för att avsluta matlagning. Placera kärlet på andra hyllan under lågan. Närmare och du riskerar inte bara bränna köttet, men i mitten av biff har en bättre chans att matlagning genom och vistas anbud om det inte är alltför nära till värmekällan. Du kan också placera dina lamm biffar på grillen över en hög värme och koka i fem minuter på varje sida för varje tum av tjocklek. En två-tums tjock biff kräver ca 10 minuter av koktiden på varje sida.