mynewspapers.net

Hur lagerblad avvärja buggar?

Hur lagerblad avvärja buggar?


Lagerblad är en populär ingrediens i spaghetti såser och soppor, men de kan också användas som ett naturligt sätt att stöta bort insekter. Torkade lagerblad, då stänkte runt ditt hem, kan vara lika effektivt i avvärja störande insekter, som kackerlackor, myror och loppor, kan några av de mest populära kommersiella insektsmedel sprayer. Bästa med med lagerblad i stället för kommersiella insektsbekämpare är att det finns inga gifter inblandade--de är säkra för användning i hem där barn och husdjur är närvarande.

Lagerblad som naturlig skadedjursbekämpning

Flera örter och kryddor kan användas som naturlig skadedjursbekämpning avskräckningsmedel, inklusive lagerblad. Det är inte klart varför lagerblad är effektiva på detta sätt, men det är gemensamma uppfattning att en stickande doft av lagerblad är vad avskräcker skadedjur. Andra örter och kryddor som vitlök, mynta och citrus, är effektiv pest avskräckningsmedel eftersom insekter inte gillar deras dofter och det är troligt att samma princip gäller för lagerblad. Det är också möjligt att myrcene och eugenol, eteriska oljor vanligen utvinns ur lagerblad, kan spela en roll i avskräcka skadedjur.

Hur du använder lagerblad

Lagerblad är en gemensam ört som kan köpas i torkade, hela blad bildar på de flesta livsmedelsbutiker. För att använda lagerblad att stöta bort insekter, placera hela blad i de områden där du oftast plats skadedjur. Placera lagerblad på bänkskivor, skåp och vitvaror, runt soptunnor och längs golvlister. Efter några dagar, kan den stickande lukten av lagerblad avklinga och förlora sin effektivitet, så du kommer att behöva byta blad ungefär en gång i veckan att upprätthålla effektiv insektskontroll.

Typer av insekter lagerblad avvärja

Lagerblad är ofta bjudet som effektivt för tillbakadrivningen stora insekter som kackerlackor, samt loppor och flygande insekter som flugor och getingar. Sugar myror, en av de vanligaste hushållet pest, kan också vara stöts bort genom att strö lagerblad i utfodring områden och nära sprickor och skrevor insekter skriver in med hem. Även om effektiviteten av lagerblad som ett insektsmedel har testats mot dessa buggar, kan lagerblad också fungera för andra typer av hushåll skadedjur, inklusive spindlar och malar.

Andra naturliga bekämpningsmetoder

Eftersom det är den stickande lukt av lagerblad som stöter bort insekter, borde det komma som någon överraskning som andra starkt doftande örter och kryddor är också effektiva för att avskräcka insekter. Vitlök, gurka peeling, cayennepeppar och mint är några av de mest frekventerar naturliga pest avskräckande medel rekommenderas för hemmet, men citron, basilika och eteriska oljor har också varit känt att arbeta. I trädgården, örter och gräs som citrongräs, citronella gräs och mynta kan planteras för att stöta bort buggar, och de fungerar på ungefär samma sätt att lagerblad gör på repellerande inomhus insekter.