mynewspapers.net

Hur krympa Styrofoam hemma

Hur krympa Styrofoam hemma


Krympande styrofoam hemma tar bara några minuter, om du behöver krympa frigolit för praktiska användningsområden eller för ett roligt hantverk projekt. Frigolit är tillverkad av polystyren pärlor som expanderat och smält samman i en form att göra former. Det används ofta som ett isoleringsmaterial eller som ett förpackningsmaterial. Krympande styrofoam kan hjälpa anpassa emballage för ömtåliga föremål, eller också kan användas för att göra miniatyr pärlor, berlocker och andra dekorativa föremål.

Instruktioner

• Pre-Värm ugnen till 176 grader C och täcka bakplåt med aluminiumfolie. Om du inte dekorerar din styrofoam, hoppa till steg 4.

• Klipp din styrofoam någon form du gillar, med handledning av en förälder. Du kan använda cookie fräsar eller andra objekt för att vägleda din design. Använda hålslagaren för att skapa ett hål i formen om du planerar att använda den som en pärla eller dekoration för ett halsband.

• Färg på frigolit formen med markörer, rita något mönster som passar det utseendet som du är ute efter. Till exempel skapa ett armband av hjärtan och stjärnor genom att skära ut många hjärtan och stjärnor, stansning hål i dem och färga dem din favoritfärg. Dessutom kan du rita dina initialer på formerna, och de kommer att krympa till små proportioner.

• Placera frigolit bitar på en bakplåt och baka i ca fem minuter. Olika frigolit kan krympa annorlunda, så noga följa styrofoam under denna tid. Den kommer krypa upp eftersom det krymper och sedan plattar tillbaka ner när det är gjort. När formerna platta, ta bort från ugnen.

• Cool styrofoam på bakning brickor förrän de är svala vid beröring.