mynewspapers.net

Hur konverterar jag en F78-14 däckdimension?

Hur konverterar jag en F78-14 däckdimension?


På 1960-och 1970-talet hade däcken installeras av biltillverkaren en bokstavsbeteckning och bildförhållande, enligt webbplatsen Tire Rack. Skrivelsen anges både storlek och belastning. Däck av eran var cross-ply, med trötta kroppar tillverkade av tyg bälten vid en vinkel eller bias. Moderna däck är radial konstruktion med bälten som är vinkelrätt mot den rullande regi av ett däck. Bias och radialdäck hantera och bära avsevärt skiljer sig från varandra. Konvertera storlek kan göras till en närvarande används korslager storlek eller en moderna radialdäck storlek.

Instruktioner

• Hitta ett online däck storlek omvandling diagram. Klassisk bil webbplatser har ofta ett diagram som visar de olika däck storlekarna och deras mätningar (se resurser).

• Hitta diagrammet som ger faktiska mätningen för ett F78-14 däck. Vissa diagram visar jämförbara storlekar, men det är bättre att få faktiska mätningar första. En F78-14 däck har en diameter på 26,5 inches och går på en 5,5-tums bred fälg.

• Slå upp jämförbara moderna däck storlek använder däck jämförelsediagram. Enligt listorna metriska däck storlekar, 200/70-14 och 195/0-14 är de likvärdiga metriska storlekarna för F78-14.

• Kontrollera moderna storlek däck kommer att ersätta genom att leta upp den faktiska däckdimension och rekommenderade Provningsfälgens bredd. Exempelvis vore en jämförbar moderna däckdimension 205/70R14. Denna storlek däck får plats på en fem till sju - tums bred fälg och är 25,4 inches i diameter. Flytta upp en storlek till 215/70R14 ger ett däck 26,9 inches i diameter.