mynewspapers.net

Hur konvertera WAV till MIDI med Freeware

Hur konvertera WAV till MIDI med Freeware


En WAV-fil är en populär ljud-filformat för att lagra ljud bitstreams på datorer. Detta är vanligtvis stora filer som de är råa och okomprimerade. Varje gång du spela in något på din dator mikrofon eller en ljudinspelning, lagras den i WAV-format. MIDI, å andra sidan, är mindre filer används främst i digitala musikinstrument som tangentbord och syntar. Du kommer att behöva konvertera en WAV-fil till MIDI för att lagra en viss ljudfil på din elektroniska musikinstrument lagringsminne för redigering/spårning ändamål.

Instruktioner

• Använda AmazingMIDI för att konvertera en WAV-fil till MIDI. AmazingMIDI, den enda gratis tillgängliga för denna funktion, är lätt att använda och kan erkänna singel-instrument polyfonisk musik som in audio låtar på en ljudinspelning eller en dator mikrofon. Med AmazingMIDI, kan du skriva musik i personal notation som kan vara mycket användbart för praktiken.

• Ladda ner programmet från Pluto (se referens), Tucows eller en annan gratis vare källa. Starta programmet.

• Klicka på "Input File" på programmets huvudfönster. Bläddra för att navigera WAV-fil du vill konvertera. Klicka på den och välj "Öppna".

• Klicka på "Output File." Bläddra din hårddisk för att välja en säker plats att lagra den konverterade MIDI-filen. Klicka på ikonen Spara (ser ut som en diskett) för att starta konverteringsprocessen.