mynewspapers.net

Hur konvertera standard socket storlekar till metriskaMetersystemet introducerades 1791, och är ett internationellt system för mätning som ersatt standard (eller imperial) systemet för mätning i de flesta av världen. Eftersom både metriska och standard system används i USA, dock är det sannolikt att du behöver konvertera standardmått till metriska, eller vice versa, när använda verktyg såsom uttag (bilagor som passar till hylsnycklar att greppa bult huvuden). Det är alltid bäst att använda metriska sockets på metriska skruvar och standardhylsor på standard bultar, är det möjligt att konvertera en standard uttag till en metrisk storlek som finns tillräckligt nära för att arbeta.

Instruktioner

• Titta på standard uttaget du vill konvertera; Det kommer att visa sin storlek i bråk form. Notera storleken med en penna och papper för framtida referens.

• Skriv täljaren (högsta antal) av den del i din miniräknare och dela det med nämnaren (botten antal) att ändra storleken på standard uttaget till decimaltal. Detta kommer att underlätta beräkningar. Med en 1/4-tums standard storlek uttag, skulle du till exempel dela upp 1 av 4 och få ett resultat av 0,25 inches.

• Skriv den resulterande decimal siffran från steg två i din miniräknare och multiplicera det med 25,4. Detta görs för att komma fram till en siffra i millimeter, eftersom en tum är lika med 25,4 millimeter. Standardstorleken på 0,25 tum multiplicerad med 25,4 motsvarar en metrisk storlek på 6,35 mm, till exempel.

• Runda resulterande metriska siffran från steg tre upp till närmaste metriska socket storlek: 6.35 mm rundor upp till en metrisk storlek 6.5 mm uttag.