mynewspapers.net

Hur konvertera mått till inches för däck storlekar

Hur konvertera mått till inches för däck storlekar


Låt inte konvertera mellan tum och millimeter skrämma dig. Det är enkel multiplikation och division för alla mätningar däck. Du kan ta vintage däck specifikationer hänvisas i tum och finna ett moderna mått. Eller, du kan konvertera ISO-måttstandard till inches när behövde köpa andra fjädringskomponenter storlek i tum.

Metriska grunderna

Hur konvertera mått till inches för däck storlekar


En tum är lika med 25,4 millimeter eller 2,54 centimeter. Något 5 inches lång är 12,7 cm eller 127 mm (5 multiplicerad med 2,54 och 25,4, respektive). För att konvertera en metrisk mätning, dela centimeter av 2,54 eller den motsvarande tum av 25,4 för millimeter till tum. Att multiplicera din millimeter mätning med.03937 ger också en motsvarande tum.

Det är samma för däck

Hur konvertera mått till inches för däck storlekar


Däck och hjul tillverkare använder en kombination av tum och metrisk mätningar, beroende på företagets ursprungsland, historiska användning och däck del refererade. Slitbanan och däcksidan höjd anges i millimeter och fälgdiameter är ofta i tum.

Miniräknare gör det lätt

Använda sökfunktionerna och konvertering miniräknare erbjuds på större däck tillverkare och återförsäljare webbplatser. Dessa webbplatser och miniräknare gör det enkelt för dig att passa däck till din bil eller att räkna alla däck dimensioner.

Räkna ut diametern i tum

Bestämma däck diameter i tum genom att beräkna det från metriska däcksidan storlek. Multiplicera genomskärningsbredden med proportionerna (två första siffrorna i storleken) och multiplicera åter med 2. Dividera med 25,4 konvertera millimeter till tum. Lägg till fälgdiametern (sista nummer av däcksidan storleken och redan i tum) för din nominella däck diameter.