mynewspapers.net

Hur konvertera ljud till Text på en dator

Hur konvertera ljud till Text på en dator


Ljud till text konvertering på en dator är ett användbart verktyg för professionella applikationer som ljudböcker, hörselskadade individer och transkribera texten för webbplatsens innehåll. Det finns flera programpaket tillgängliga som när utbildade till användarens tal kan konvertera ljud till text på datorn. De flesta programvarupaket kräver en djupgående utbildning period där användaren övar röstkommandon så tal lätt kan tolkas och omvandlas. Ljud till text konvertering kan spara tid och pengar för affärsmän transkribera e-postmeddelanden, anteckningar och tal.

Instruktioner

• Köpa en mikrofon av hög kvalitet för audio klarheten. Fånga en kvalitet ljud är en viktig del att säkerställa precision med röstigenkänningsprogram. En del mikrofoner har brusreducerande förmåga att stänga ute ljud som kan störa röstinspelningen. Att ha exakt röstigenkänning håller manuell redigering efter konverteringen till ett minimum.

• Hitta rätt programvara för projektet ljud-konvertering. Det finns flera programvarupaket tillgängliga på marknaden som kommer att konvertera ljud till text på en dator. En av de mest använda paket är Dragon Naturally Speaking, som kräver att användaren att träna röst erkännande programmet till sin egen röst toner.

• Få ljud som ska användas för konverteringen. Ett ljud kan spelas in och sedan konverteras genom lämplig programvara för användning i webbsidor, e-post och ordbehandlare program. Sökmotorer använder text konverteras ljudinspelningar för att placera en sida i sina sökresultat.

• Manuellt redigera text konvertering för fel i noggrannhet. Även om man tar alla försiktighetsåtgärder för att säkerställa noggrannhet, kan det finnas tillfällen då det är nödvändigt att gå till text-dokument och göra ändringar i avvikelser.

• Sparar och publicerar dokumentet Konverterad text. Ljud till text konvertering program kan hjälpa effektivitet och produktivitet på arbetsplatsen. Konverteringar kan användas för kontor minnesanteckningar, e-post och brev och dokument. Ljud till text konverteringar kan också stöd i multitasking som också kommer att öka produktiviteten.