mynewspapers.net

Hur konvertera GPM till FPSVid beräkning av flödet av vatten i ett rör, konvertera forskare och ingenjörer vattenmängden resor under en viss tid till en hastighet. Till exempel om du beräknade flödet av vatten för att vara 34 gallons per minut (GPM), kan du konvertera det till fot per sekund (FPS). Du kommer att behöva veta variabler som området för objektet vattnet körs. Men det låter krångligare än är det i praktiken. Med lite ansträngning och några enkla matematiska, kan konvertering göras snabbt.

Instruktioner

• Konvertera GPM in kubikfot genom att multiplicera med.1337. Till exempel; 34 GPM x.1337 = 4,54 kubikfot per minut.

• Undersöka objektet vattnet flödar genom. I de flesta fall blir det ett metallrör, som de som används i kloakerna. Beräkna tvärsnittsarean på röret i kvadratfot. Formeln för tvärsnittsarean på en pipa är Pi/4 (innerdiameter - inre diameter.) Till exempel; tvärsnittsarean på ett rör med en yttre diameter av 4 fötter och inre diameter 2 fot skulle vara 3,14/4 (4-2) = 1,57 kvadratfot.

• Dela kubikfot mätning av tvärsnittsarean att få linjära fot per minut. För vår exempel; 4.54/1.57 = 2,89 fot per minut.

• Konvertera fot per minut i fot per sekund genom att dividera med 60. I vårt exempel; 2.89 / 60 =.048 FPS.