mynewspapers.net

Hur konvertera en upphöjd säng trädgård till en japansk Zen trädgård med bilderAtt skapa en trädgård är lättare med en plan som hjälper elementen möts på ett förnuftigt och tilltalande sätt i stället för en bångstyrig mix. Detta gäller särskilt när du skapar en Zen-Trädgård, eftersom elementen ska inspirera en känsla av frid och ordning. Med bilder av olika Zen Trädgård element för att bygga en ram för att konvertera en befintlig upphöjd bädd till en Zen-Trädgård gör processen tydligare och resultatet lättare att visualisera och uppnå.

Instruktioner

Designprocessen

• Samla bilder från tidningar eller onlinekällor som representerar element i Zen-trädgården. Tänk på måtten på din upphöjd bädd trädgård för att undvika att välja för många växter eller prydnader, eller genom att välja element som är för stor för att passa bekvämt i rymden. Göra anteckningar av den faktiska storleken på varje element, eftersom fotografier inte kommer att skala.

• Undersök de element som du gillar i bilder för att avgöra vad som om omgivningen gör dem stå ut eller tilltalande--en bädd av sand som omger den, grenen av en bonsaiträd som hänger över en prydnad, etc. Skär elementet av bilderna. Skriva ut online-bilder så att du kan klippa ut elementet.

• Bit utskuren foton tillsammans på en bit papper som representerar din upphöjd bädd trädgård. Flytta element runt för att göra dem passform och flöde tillsammans ordentligt. Se till att det finns utrymme för flacka områden i Zen-trädgårdar, såsom raked sand eller sten sängar, eller områden av tovigt, lågväxande växter. Limma elementen på plats när du är nöjd med layouten.

Installation

• Ta bort all ogräs och skräp från upphöjd bädd trädgården, samt några andra växter som inte kommer att införlivas i Zen design. Markera av områden där trädgården ändras från en raked sandbädden till en raked pebble bed, eller områden där det kan bara finnas planteringar med dekorativa stenar eller kantning tryckte in i smutsa.

• Ta bort minst 3 inches av jorden med en spade eller hoe i rakade sand eller raked pebble sängar. Installera landskap tyg skär för att passa dessa områden för att blockera ogräsfrön. Installera sand eller småsten att fylla utgrävda området.

• Arbete kompost i plantering områden om smutsa av den upphöjd bädd är slut. Ställ in dekorativa stenar, prydnadsföremål, vatten element eller andra icke-växtmaterialet på plats enligt dispositionen bildmässigt. Fungera dessa element i sand, småsten eller omgivande marken något så att de verkar tillhöra utrymmet, och inte störa det meditativa flödet i Zen-trädgården. Element som precis på ytan brist på stabilitet och sammanhållning i Zen-trädgården.

• Gräva hål för varje planta som bred som Rotknölen, men inte djupare. Plantera enligt dispositionen bildmässigt så att roten bollen är nivå med den omgivande jorden. Återfyllning med omgivande mark och vatten djupt så de kan börja att anpassa sig till sin nya plats. Täck med dekorativa kompostmaterial om så önskas att blockera ogräs och lägga till ytterligare ornament till trädgården.

• Kratta säng och/eller pebble sandbädden i geometriska mönster som passar flödet av trädgården. Använd en kratta med mer än 1 tum mellan stiften att skapa olika mönster. Se dina bilder för inspiration på geometriska kratta former, mönster och linjer.