mynewspapers.net

Hur konvertera en ugn för att spillolja

Hur konvertera en ugn för att spillolja


Många modeller av ugnar som bränner villaolja kan omvandlas till bränna spilloljor, inklusive avfall motor olja och spillolja vegetabiliskt eller matlagning, enligt webbplatsen för University of Vermont. Dessa avfallsbränslen liknar i konsekvens och viskositet villaolja. De flesta hem gör-det-självare äger de verktyg och färdigheter som krävs för att göra konverteringen.

Instruktioner

• Förbereda ett fat eller andra ackumulatortank för spilloljan. En 55-gallon trumma är vanligt. Placera trumman ovanför intaget till ugnen så att bränslet rinna av gravitationen i panna brännare.

• Filtrera spilloljan före lagring med ett 1-5 micron filter. Överföring av spilloljan från transport tankar, genom filtersystemet och till lagring tank eller trumma kräver oftast en hand eller El-manövrerade oljepump. Att slösa motorolja för att bosätta sig så fasta ämnen och tung olja material bosätta sig till botten av tunnan, enligt webbplatsen WarmAir.com. Pumpa den renare motor spilloljan från toppen av fat.

• Värm spilloljan. Både avfall vegetabilisk olja och avfall motorolja skall upphettas före förbränningen. Använda en pistol-typ oljebrännare syftar till värmeväxlaren som innehåller olja rören för avfall vegetabilisk olja. Inslagning en sista oljefilter med en elektrisk filt värmer oljan innan den träder brännare pumpen, där det sprutas under tryck in i förbränningkammaren för bränning.