mynewspapers.net

Hur konvertera en standard tak fackverk taket till ett välvt tak

Hur konvertera en standard tak fackverk taket till ett välvt tak


Konvertera en konventionell platt tak med takstolar till ett välvt tak kommer att skapa en öppen, rymlig utseende bostadsyta. Ett välvt tak vinklar upp från takplattorna till väggen delar. Denna designelement gör ett rum ser större och ger mer naturligt ljus. Takstolar består av triangulära-formade komponenter som håller upp taket och hålla väggen delar i anpassningen.

Instruktioner

Beredning

• Rådgör med en byggnadsingenjör om projektet och har ritningar avslutat. Alternativet sannolikt design kan innebära borttagning av befintliga takstolar och ersätta dem med en sax takstol system, som använder omkring 50 procent av graden av befintliga tak. Ingenjören beräknar taklast, som snö ackumulering, takmaterial och andra faktorer. Denna uträkning garanterar nya takstolar har rätt dimensioner.

• Kontrollera att ingenjören beskriver rätt avstånd mellan nya takstolar och metoden för att säkra dem till toppen av väggen delar. Dessa faktorer gör för ett säkert tak och hålla strukturen från hängande, slå sig eller kollapsa under tung belastning.

• Lämna den ingenjörens ritningar till lokal planering avdelning för godkännande. Ritningarna kan kräva den byggnadsingenjör stämpel. Ansöka om ett tillstånd innan du startar projektet.

• Hitta en takstol fabricator och beställa sax takstolar. Ge tid i projektet för tillverkning och leverans av de nya komponenterna.

Taket materiell borttagning

• Inspektera vinden för elektriska anslutningar, telefonledningar, rör, kanaler och andra system. Koppla bort dessa komponenter i området där valven kommer att gå. Hänvisa till den ingenjörens ritningar när omföring dessa objekt.

• Inrätta en arbetsplattform i rummet där du börjar att ta bort taket. Konstruera en arbetsplattform genom att placera plankor mellan två trappstegar. Vissa verktyg uthyrning butiker har rullande plattformar, vilket gör manövrering och arbetar över stora områden och overhead lättare.

• Öppna fönster så att damm att fly och få frisk luft. Använd maskeringstejp runt dörrarna att förhindra damm kommer in angränsande rum. Dessutom Täck ventiler, vägginredning och övriga taket.

• Starta i ett hörn av rummet. Gör ett hål i gips eller gipsskivor med en hammare. Slita ut allt material, till exempel gipsskivor eller gips och ribba, med bända bar. Har en hjälpare flytta skräp till ett hörn av rummet eller ute till en behållare. Ta inte bort takstolar på denna punkt.

Sax takstol systeminstallation

• Klipp ut och ta bort den befintliga takstolar en i taget med en ömsesidig såg. Säkra ersättning sax takstol i enlighet med den ingenjörens instruktioner. Detta säkerställer korrekt strukturella stöd kvarstår fram till slutförandet av ändringen.

• Se ritningarna till takets ventilation krav. De flesta regler kräver 1 kvadratmeter avluftning för varje 150 kvadratmeter utrymme (eller 1 fyrkantig fot för varje 150 kvadratfot utrymme). Installera rafter ventiler vid behov. Ventilerna skapa en minsta 2,5-5 cm (1 till 2 tum) hålighet mellan isoleringen och taket ytterhöljet, vilket gör att utrymmet för att andas.

• Installera isoleringen. Köpa isolering med dunsten hinder inför redan bifogade om det behövs. Dra om kablar, elektriska ledningar och kanal fungerar. Avsluta det nya taket genom att lägga till gipsskivor eller sätta en dekorativ yta på träet på en utsatt look.