mynewspapers.net

Hur konvertera en förvaringsbehållare i ett fallout shelter

Hur konvertera en förvaringsbehållare i ett fallout shelter


Spridning av kärnteknik och åtföljande rädsla för nukleär terrorism har återupplivat intresse av grunderna för att skydda dig själv från dessa mest kraftfulla vapen. Fallout är en av de möjliga effekterna av detonation av en kärnladdning. Det är en fin, mycket radioaktivt damm som bildas när en kärnvapenexplosion utarbetar material från marken genom eldklot och spyr ut toppen, efter som det faller på den omgivande terrängen. Nedfallet kan påverka platser mycket långt från detonationen, och det kan vara veckor innan det är säkert att avsluta ditt tält. Sådan en fallout shelter är mycket lättare att bygga än ett skyddsrum (som måste stå emot smällen och brand effekterna av detonation) och kan byggas med lätt tillgängliga material.

Instruktioner

• Undersökning den plats där du vill bygga upp ditt tält. Det bör vara i ett område där det finns inga verktyg för underjordiska linjer (du kan kontrollera ditt län bygga och zonindelning koder för denna information). Kvinnojouren tar upp en yta ungefär lika med fotavtryck av frakt/förrådscontainer.

• Gräver ett hål en fot större i alla dimensioner än behållare utom djup, som bör vara just höjden av behållaren. Fyll hålet till ett djup av 1' med grus och klär insidan med tunga, gummerade presenning eller damm foder (finns på lumberyards).

• Skär en rektangulär hål ca 2" med 2" i toppen av behållaren och spara bit av stål som tas bort. Detta blir införselstället in i behållaren och torget stål används som dörren. Skär två fler hål, en i varje ände av behållaren. Dessa ska ha samma längd och bredd som ventilation kanalisation du köpt eftersom de kommer att vara posten och utfarter för frisk luft.

• Placera behållaren i hålet du grävt, att föra foder materialet upp och runt toppen av behållaren. Återfyllning området mellan fodret och väggarna i hålet med en till två fötter av grus, följt av informationshämtning från utgrävningen så att marken sluttar försiktigt upp övre behållaren utan ganska att nå det.

• Bolt ett par 2-gånger-4 är över "dörröppningen" innanför dess kant, bildar "lips" på som luckan kan vila. Spika eller skruva upp på stegen till inre ytan av en av läpparna så att man kan klättra i inre av behållaren enkelt. Bult gångjärn till lucka, då låg det i placera över hålet och bult i andra änden av gångjärnen till toppen av behållaren så att det kan öppnas och stängas. Borra ett hål i slutet av luckan längst från gångjärnen och passar det med en knuten rep sladd så det kan lätt dras öppet från ovan.

• Sätta en L-formade delen av kanalsystemet genom ventilationsöppningarna så att toppen av det nedre benet l vilar mot (och är bultad till) insidan taket. Använd 2-gånger-4 och plywood för att konstruera två 4'-tall rutor, ca 2" med 2" i fotavtryck att gå över toppen av dessa. Man slitsar i sidorna för att tillåta att luft att öppna eller lämna rutorna och det sammanlagda området av dessa slitsar bör vara ungefär lika med området av öppnandet av kanalsystemet. Taket av rutorna bör överhäng slitsar av ungefär en fot på alla sidor att hålla eventuella fallout partiklar kommer in dem och snitten bör vara tucked upp ca 6 inches från toppen.

• Konstruera en Kearny luftpump (KAP) och passa in den på insidan slutet av avsnitt av kanalsystemet som du installerat. Bulten remskivan på taket av behållaren ca 5 fot bort från pumpen och kör klädstreck/kabeln från pumpen till trissa så att det får användas av någon som står under remskivan.

• Konstruera ett sluttande tak av 2-gånger-4 och presenning att lägga över luckan. Detta tak bör vara ca 5 fot torget och lämnar bara tillräckligt utrymme för att öppna luckan. Layer några inches av jorden över skydd, bygga upp en liten berm (vägg) av jorden ca 6 fot hög runt luckan. Hålla en kvadrat med presenning tillräckligt stora för att täcka luckan och kring några fötter nära startpunkten så att du kan kasta den overhead som du stänger luckan. Dessa åtgärder kommer att förhindra nedfallet kommer in i skydd genom mellanrummen mellan tak och lucka.