mynewspapers.net

Hur kontrollerar jag om en verksamhet är legitimt?

Hur kontrollerar jag om en verksamhet är legitimt?


Innan du ger ett företag dina pengar, kan du se till att det är legitimt, speciellt om det är en onlinebutik. Du vill inte lämna över någon av dina surt förvärvade pengar och inte få något i gengäld, oavsett om det är varor eller tjänster. Du kommer också vill forskning något företag som du funderar på att investera. Tack och lov, det finns flera sätt att kontrollera legitimiteten i ett företag.

Instruktioner

• Kontakta Better Business Bureau. BBB ger konsumenter och andra intressenter med information om olika företag i USA. Better Business Bureau tillåter användare att kontrollera legitimiteten i ett företag på BBB hemsida. Sök företag efter namn, stad, stat, telefonnummer, verksamhetstyp, URL eller e-postadress. BBB också företag på en skala från A till F-klasserna, och listar några klagomål eller regeringen åtgärder mot ett företag.

• Kontrollera med Dunn och Bradstreet. Många företag, särskilt större företag, är registrerade hos Dunn och Bradstreet. Dunn och Bradstreet ger konsumenter och andra berörda parter med kreditinformation om företag och andra företag. Kontrollera legitimiteten av en verksamhet genom att mata in namn och verksamheten i sökrutan.

• Kontakta konsumenternas frågor Institutionen i den stat där företaget är verksamt. Du kan hitta konsumentklagomål som kan har lämnats in mot ett företag. Departementet konsument frågor i ditt tillstånd kommer troligen att ha en hemsida som ger information såsom bedrägeri varningar och nyhetsbrev.

• Kontrollera med Statssekreterarens office att avgöra om ett företag visas som ett registrerat med staten. Företag och LLCs måste registreras i den stat där företaget är verksamt. De flesta stater har en webbplats där du kan söka för en firma.

• Skriv företagsnamnet i en sökmotor. Titta på ett företags hemsida ger mer bakgrund om verksamheten och kan hjälpa dig att bekräfta om verksamheten är berättigade eller inte. Att skriva ett namn i en sökmotor med offerter och lägga till ord som bluff eller klagomål kan hjälpa kontrollera om ett företag har klagomål mot bolaget, enligt webbplatsen tekniska skriva zon.