mynewspapers.net

Hur klona med AeroGarden

Hur klona med AeroGarden


AeroGarden är en inomhus trädgård som ger växter med massor av syresättning och färdigförpackade näringsämnen, skapar en idealisk uppväxtmiljö. Det kan också användas att klona etablerade växter från antingen en vanlig trädgård eller en annan AeroGarden. Örter och andra växter med mjuka stjälkar är särskilt lätt att klona och kan trivas med rätt skötsel. Tillverkarna av AeroGarden säljer en kloning kit med en hormonell kloning gel att stimulera tillväxten av kloner. Denna gel är inte nödvändigt för kloning kan men underlätta kloning processen och öka kloner överlevnad.

Instruktioner

• Välj en frisk planta som har inga gula eller bruna fläckar och inga gula, vissna eller hängande blad. Klipp av en övre del av anläggningen mäter tre till fyra inches lång. Klipp strax ovanför en uppsättning blad.

• Skär ett aerogarden växer svampen i hälften vertikalt, från toppen till botten. Om du använder Aerogardens kloning gel, dip plantans stam till kloning gel. Detta är frivilligt och ditt kloner kan växa bra utan kloning gelen, men de hormoner som finns i kloning gel göra framgångsrika kloning mer sannolikt.

• Placera Sticklingen i en hälften av växa svamp och nypa sidorna av växer svampen runt växtens stam. Sätt Sticklingen och växa svamp i AeroGarden.

• Höja den AeroGarden ljus huva så högt som det kommer att gå och lämna lamporna bort. Klonade växter behöver tid för att utveckla starka rötter innan de utsätts för ljus. Vissa AeroGardens har en knapp som låter dig programmera din trädgård för typ av växter du växer. Om din har denna funktion, sätta den till "Sallad greener."

• Dimma klonade plantorna med vatten flera gånger varje dag. När dina växter har utvecklat rötter minst 1 cm lång, lägga näringsämnen till din Aerogarden och slå på belysningen.