mynewspapers.net

Hur kan man kontrollera transmissionsolja av en 2008 Tacoma

Hur kan man kontrollera transmissionsolja av en 2008 Tacoma


Transmissionsolja smörjer redskap av en automotive överföring. Utan denna vätska, växlarna skulle slipa, överhettas och bli skadad mycket snabbt. Överföringsproblem på 2008 Tacoma kan normalt spåras tillbaka till kroniskt låg överföring vätskenivåer. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera överföringen vätskenivåer i din Tacoma pickup överföring.

Instruktioner

• Kör din Tacoma några kvarter eller mer för att säkerställa transmissionsolja är på driftstemperatur. Kontrollera alltid din transmissionsolja arbetstemperatur med motorn i gång.

• Öppna motorhuven och dra transmission fluid oljestickan ut--det är oljestickan ligger mot den mycket tillbaka av motorn. Kontrollera att vätskan är röda. Brunaktig, mörk brun eller svart vätska är inte transmissionsolja är det motorolja. Om din transmissionsolja är brun-röd, bör du överväga att ändra vätskan.

• Torka oljestickan rent med en ren trasa och skjut oljestickan tillbaka ner på transmission fluid påfyllningshalsen tills mätsticka cap sätena fullt på transmission fluid filler munnen.

• Dra oljestickan ur påfyllningshalsen och kolla vätskan på slutet av oljestickan. Vätskenivån ska vara mellan övre och nedre märkena på slutet av oljestickan. (Lägg den lämpliga typ av transmissionsolja till påfyllningshalsen, hjälp av en tratt, om det behövs. Häll lite vätska i taget och kolla flera gånger tills överföringen har rätt mängd vätska.)