mynewspapers.net

Hur kan man kontrollera spänningsregulatorn på en 1968 VW

Hur kan man kontrollera spänningsregulatorn på en 1968 VW


1968 Volkswagens--liksom alla fordon med en generator eller generator och ett batteri--har spänningsregulatorer. En regulator förhindrar en generator, generator eller batteri laddar dess krets med för mycket ström. För mycket ström blåser säkringar, bränner ut glödlampor och smälter elektriska system. Lyckligtvis, kontroll eller ens ersätter, en spänningsregulator är enkel. Om du kan hitta batteriet och du har en multimeter, kan du testa tillsynsmyndigheten på din gamla VW.

Instruktioner

• Vrid ratten på multimeter till "volt." Placera positiva multimetern sonden på positiva batteriet terminalen och negativa sonden på den negativa Polen. Med VW: s motorn avstängd, ska multimeter Visa en läsning av något högre än 12 volt; mellan 12,2 till 12,4 volt är acceptabelt...

• Har din assistent vända bilen på och låt den på tomgång. Noggrant touch sonder till batteripolerna. Om generatorn eller generator fungerar som den ska bör multimetern skärm öka för att läsa mellan cirka 13,6 till 13,8 volt.

• Be din assistent att långsamt öka motorn till 2500 rpm, sedan till 35 000. Multimetern displayen ska klättra till mellan 13,8 till 14,5 volt och stoppa. Om multimeter visar mer än 14,8 och fortsätter att klättra som motorns varvtal till större rpm, spänningsregulator är dålig och måste bytas.