mynewspapers.net

Hur kan man kontrollera pollen i ditt område

Hur kan man kontrollera pollen i ditt område


Pollen består av små partiklar som ger växten manliga "könsceller" eller spermier. Pollen är blåst av vinden, och också transporteras av fåglar, bin och andra djur. När andas in pollen, har vissa människor en allergisk reaktion som ofta kallas "hösnuva". Pollen räknas rapporteras ofta av meteorologer. Att vara medveten av pollen räkna i ditt område är ett viktigt steg till att undvika hösnuva.

Instruktioner

Kontrollera antalet Pollen

• Gå till en väderrelaterade webbplats. Det finns en länk i avsnittet resurser till en webbsida för pollen räkna. Pollen räknas allmänt beskrivs i partiklar per kubikmeter. De mäts med specialiserade instrument som pumpar en exakt mängd luft genom ett filter, som sedan analyseras i Mikroskop.

• Ange ditt postnummer under avsnittet pollen räkna att se dagligen och historiska nivåer för olika typer av pollen. Om du inte vet vilka typer av pollen du är allergisk mot, se en allergolog testas.

• Genomför en rudimentär pollen själv. Lägg en bit klar tejp utanför hemmet så att den klibbiga sidan utsätts. Efter tre timmar, ta bort tejpen.

• Jämför bitar av tejp med blotta ögat eller under ett förstoringsglas. Detta är inte en kvantitativ teknik - det kommer bara vara bra om du kan göra det varje dag och jämför sida vid sida. Mycket betydande skillnader i pollen räkna bör vara märkbar på bandet, men det finns inget enkelt sätt att skilja pollenkorn från damm och andra partiklar, så denna metod är opålitliga och kan vara ett bättre science projekt än ett användbart mått på pollen.

Att göra med hög Pollen

• Stänga dörrar och stänger fönstren för att förhindra att pollen som blåses in i ditt hem.

• Tvätta sällskapsdjur ofta. Rockera av hundar och katter är stora magneter för pollen.

• Ta bort jackor och skor utanför eller i garaget att begränsa mängden pollen du ta inne.

• Tvätta håret innan säng eller om dina symtom är speciellt dåligt. Pollen kan ansamlas i håret och orsaka allergiska symptom hela dagen.