mynewspapers.net

Hur kan man kontrollera batterinivån vattenDitt fordon använder batteriet kan lagra och producera el för att driva de olika elektriska system. Vatten, eller elektrolyt, inuti batteriet hjälper elektrokemisk reaktion att lagra denna energi i batteriet tallrikar. Således, som en del av din bil batteri underhållsschema, bör du kontrollera batterinivån vatten regelbundet för att säkerställa korrekt batteridrift och motorprestanda. Du kan kontrollera batteriet utan specialverktyg och, om nödvändigt, ta med vatten till rätt nivå i några minuter hemma.

Instruktioner

• Utarbeta en lösning av en matsked bakpulver och omkring åtta uns varmt vatten med en skum cup.

• Öppna motorhuven på bilen och sätta på ett par latex handskar och skyddsglasögon att hålla batterisyra bort dina händer och ögon under förfarandet för inspektion.

• Tillämpa lösningen till toppen av batteriet med en mjuk borste för att avlägsna damm, fett och sura restprodukter. Torka rent batteriet med en pappershandduk. Rengöring batteriet kommer att förhindra förorening av vattnet inuti batteriet under inspektion och neutralisera alla sura rester.

• Bända bort vent mössor från toppen av batteriet med en vanlig skruvmejsel och torka ren någon smuts runt batteri filler hålen med en ren pappershandduk.

• Titta genom batteri filler hålen och kontrollera att vattennivån täcker toppen av plattorna och separatorer. Om det behövs, Använd en ficklampa som hjälper dig att se faktiska vattennivån. Om batteriet har fyllning ringar, som är i grunden en förlängning av filler hål väggarna och används som indikator, kontrollera vattennivån når botten av fylla ringarna.

• Tillsätt destillerat vatten varje cell eller batteri fyllningshål att täcka upp på plattorna och separatorer, eller att få nivån upp till botten av fylla ringarna, om det behövs.

• Ersätta vent mössor på batteriet, kasta bort latex handskar och stäng motorhuven.