mynewspapers.net

Hur kan man förhindra Trojan virus

Hur kan man förhindra Trojan virus


En Trojan är ett skadliga datorprogram eller malware. Trojaner kallas ibland för virus, men de är inte samma sak eftersom virus kan utföra och replikera sig själva, medan trojaner måste utföras av en användare. Trojaner är dolda i länkar eller program men kan lätt bort av ett antivirusprogram.

Instruktioner

• Öppna aldrig skräp e-post från okända källor. Sådan e-postmeddelanden innehåller oftast länkar, program, bifogade filer som kommer att installera en Trojan.

• Inte ladda ner och installera program från en webbplats, om du inte helt litar det. Vissa webbplatser lura sina användare genom att hävda att deras mjukvara kommer att vara fri av kostnad och utföra virussökningar, medan sanningen är att installera sådana program leder till infektion i din dator med virus och trojaner.

• Installera brandvägg programvara på din dator. Brandväggar blockera misstänkta anslutningar och länkar, effektivt hindrar datorn från trojaner och andra skadliga program. Windows XP, servicepack 2 eller senare, Windows Vista och Windows 7 är utrustade med Windows-brandväggen. Klicka på "Start", "Kontrollpanelen", sedan "Säkerhetscenter". Klicka på "Windows-brandväggen". Klicka på "På" om den är avstängd, och slutligen klicka på "Ansök" för att bekräfta ändringarna.

• Håll antivirusprogrammet helt uppdaterad, särskilt när du är ansluten till iIternet. Antivirusprogram kommer att upptäcka skadliga program som trojaner och virus. Ett antivirusprogram kommer att förhindra sådana program angriper datorn och kommer att ta bort skadliga program. Top Ten granskning har en omfattande lista över kända antivirusprogram. Kolla avsnittet resurser för en länk till denna lista.