mynewspapers.net

Hur kan man förhindra nattblindhet?

Hur kan man förhindra nattblindhet?


Nattblindhet är ögat oförmåga att anpassa sig till mörka ljusförhållanden. Personer med detta tillstånd har normal syn när det finns en tillräcklig mängd ljus. Hantera nattblindhet kan vara mycket svårt. Körning under natten blir en smärta. Du kan inte delta i helgen parterna på natten och kan inte se och njuta av stjärnorna i den klara himlen. Nattblindhet kan bero på en vitaminbrist och i vissa fall kan det bero på en sjukdom. Med några enkla steg kan lämna ditt öga friska och förhindra nattblindhet.

Vitamintillskott

Vitamin A är nödvändigt för visuell anpassning och en brist på detta vitamin resulterar i nattblindhet. Du kan ta vitamin A-tillskott som är tillgängliga över disk i droghandel. Läkare rekommenderar ofta 10 000 till 25 000 IU vitamin a per dag. Får inte förväxlas med vitamin A och betakaroten kosttillskott. Betakaroten omvandlas till vitamin A av kroppen. Men det är mindre effektiva när de används för att åtgärda bristen så det inte är väl upp av kroppen och kroppen omvandla betakaroten till vitamin är mycket långsam. Gravida kvinnor bör rådfråga läkare innan du tar vitamin A-tillskott på grund av sambandet mellan denna vitamin och fosterskador. Zink hjälper till att förhindra nattblindhet hos människor som är zink-brist. Zink är nödvändigt att transportera vitamin A från levern till näthinnan. Alfa-liponsyra kan återställa vitamin C och E nivåer i kroppen och det hjälper med att skydda ögats lins från skadliga fria radikaler. Selen är ett viktigt mineral som hjälper dig bygga antioxidativa enzymer i kroppen som hjälper till med den övergripande öga heathen. Rådfråga din läkare innan du börjar zink och selen tillskott för att undvika överdosering.

Örtmediciner

Dålig blodcirkulation i ögonen resulterar i näthinnan degeneration som leder till nattblindhet. Blåbär är en ört som tillhör familjen blåbär. Denna buske växer i Europa och västra Asien. Örten hjälper till med korrekt blodcirkulationen till kapillärerna runt ögon och hud. Deras antioxidantegenskaper hindrar ögonen från fria radikaler. Ginkgo Bilboa hjälper också till med sundare cirkulation av blod till ögonen. Coleus Forskohlii är en annan ört som lindrar det intraokulära trycket i ögat och stimulerar bättre blodflöde inne i ögonen. Gurkmeja är en krydda som är späckad med antioxidanter, Vitamin A, C och E och hjälper till med att förhindra katarakt. Grå starr kan ibland leda till nattblindhet.

Näringsriktig kost

En näringsrik och balanserad kost är mycket viktigt att bibehålla friska ögon. Att äta mat rik på Vitamin A hjälper till med långsammare näthinnan degeneration. Det finns många valmöjligheter när det gäller mat rik på vitamin A. mejeriprodukter, äggulor och levern är en utmärkt av vitamin A. frukter som aprikoser, cantaloupemelon, körsbär, mango, papaya, persikor och vattenmelon är bra val. Om du vill inkludera grönsaker rika på detta vitamin, kan du överväga att använda sparris, broccoli, brysselkål, morötter, grönkål, sallad, pumpa, rödkål och spenat. Fiskleverolja innehåller omega-3 fettsyror som konverteras till dokosahexaensyra (DHA). DHA linjer fotoreceptorer cellerna i näthinnan och hjälper till att förbättra synen.