mynewspapers.net

Hur kan man förhindra korspollinering i tomatplantor

Hur kan man förhindra korspollinering i tomatplantor


Tomaten blommor är självpollinerande, vilket betyder att de inte behöver bin och andra insekter för blommor att mogna till mogen, välsmakande frukt. Även om en tomat blossom innehåller allt som behövs för att bli en tomat, finns det fortfarande vissa risker av korspollinering under vissa förutsättningar. Om du odlar heirloom tomater och spara frön, är det en bra idé att vidta vissa försiktighetsåtgärder att bevara integriteten för tomat frön.

Instruktioner

• Anläggningen olika tomat druvsorter minst 25 fot apart. I en liten trädgård, plantera olika tomater på motsatta hörn av trädgården i stället för alla tillsammans i en enda rad. Detta kommer att hjälpa för att förhindra korspollinering bland växter av vind eller bin.

• Rum myggnät över tomat burar att förhindra bina från distribution av pollen från en tomat sorter till en annan. Släktklenod tomat sorter gynnas mest från denna praxis, som många släktklenod tomat blommar har längre, exponerade blomma pistillmärken, som är mer attraktiva för bina.

• Parkeringsgarage plantering gånger så att olika sorter blommar vid olika tider. Plantera tidiga säsongen tomater först, sedan midseason, följt av sen säsong. Detta kommer att avskräcka korspollinering och ge kontinuitet i skörden.

• Anläggningen tall "barriären grödor," som majs eller solrosor, mellan rader av olika tomat druvsorter. Om bina besöker tomat blommar, kommer att de bli distraherad av behovet av att pollinera barriär grödan. Detta ökar chansen att Bina samlar tillräckligt hinder beskära pollen som de behöver för att gå tillbaka till kupan och sätta in det innan du besöker tomaterna.

• Slips små plastpåsar runt kluster av tomat blommar att eliminera korspollinering av insekter eller vind. Försiktigt säkra den öppna änden av påsen med en twist slips. Ta bort påsar efter blommorna styvhala och börjar att torka upp.