mynewspapers.net

Hur kan man förhindra korskontaminering med mat

Hur kan man förhindra korskontaminering med mat


Gör ditt bästa för att förhindra korskontaminering under matlagningen kommer att hålla din familj friska. När bakterier från rå kyckling eller annat kött kommer i kontakt med andra råa livsmedel som grönsaker, kan det orsaka influensaliknande symtom hos konsumenten som illamående, kräkningar och diarré. Matlagning, naturligtvis, dödar bakterier och gör den blandad mat (som vegetabiliska köttgryta) säkert att äta. Du kan börja skydda din familj från mat korskontaminering redan innan du lämnar mataffären.

Instruktioner

• Separat kött i butiken. Medan matinköp, hålla köttet i en separat del av din varukorg från råa grönsaker och frukt. Se till att försegla av frukt och grönsaker i plastpåsar med en twist slips; använda extra producera påsar att halka ditt kött köper in innan kassan. Placera din uppköp av kött och grönsaker/frukt inköp i separata matkassar i kassan.

• Förvara din köttprodukter ordentligt. Alla köttprodukter bör helst förvaras i en lufttät behållare eller plastpåse i frysen tills det är dags att Tina och använda dem. Marinera allt kött i kylen, inte på köksbänken. Kontrollera att kylda kött är i en tät behållare så att saften inte droppa på annan mat.

• Vara ren under matlagningen. Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten innan du börjar laga mat. Tvätta dem efter att ha arbetat med kött--innan du rör vid något annat. Tvätta dem igen efter skära grönsaker--igen, innan du rör vid något annat. Skölj alla grönsaker noggrant före styckning. Torka omedelbart upp någon kött-juice spill, helst med en kök torka som innehåller blekmedel.

• Hålla skärande redskap separat. Helst bör du ha en skärbräda och kniv att använda uteslutande för att förbereda köttprodukter och en andra skärbräda kniv för frukt och grönsaker. Om du bara har en skärbräda, tvätta noggrant med tvål och varmt vatten mellan köttberedning och grönsaker förberedelse. Tvätta omedelbart någon kniv du vill använda igen också. När du är klar, tvätta skärbräda med tvål, vatten och lite av blekmedel att se till att du dödar någon kvardröjande bakterier.

• Använd separata plåtar när du lagar mat. Om du grillning, till exempel inte använda samma platta att kokt kött i huset som du brukade bära det råa köttet utanför, om inte du har grundligt tvättas plattan med tvål och varmt vatten.

• Förvara matrester ordentligt. Alla matrester bör förvaras i kylskåp i slutna behållare så snart efter måltiden som möjligt. All mat som innehåller kött som har tillåtits att sitta i rumstemperatur i två timmar eller mer är antagligen inte längre säkert att äta.