mynewspapers.net

Hur kan man förhindra ITBS

Hur kan man förhindra ITBS


Löparknä är den vanligaste överanvändning skadan i löpare och cyklister. Iliotibial bandet är ett par av band av vävnad som tensor fascia lata--utsidan låret--till toppen av höften och den laterala sidan av skenbenet, strax ovanför knät. Dr Christopher Segler anger ITBS finns i nästan 12 procent av löpare. ITBS kan stoppa lång-avstånd löpare för att stoppa utbildning för en obestämd tid, så att förebyggande av denna skada kommer att hålla utöva rutiner intakt. Genom att göra ett par saker innan du påbörjar en springa och sträcker sig efter en lång sikt, kan du förhindra denna gemensamma ännu försvagande skada.

Instruktioner

• Begränsa mängden träning du gör åt gången. Den vanligaste orsaken till ITBS överträning. Segler säger att 42 procent av ITBS fall orsakas av att lägga till avstånd för snabbt.

• Sträcka alla områden kring iliotibial bandet. Segler tyder på en viss sträcka för bandet--att placera ena benet framför det andra och lutar bort från höften av det bakre benet. Om vänster ben är framme, skulle överkropp luta åt vänster och stretcha rätt bandet.

• Stärka motion är också fördelaktigt att förhindra ITBS. Runningtimes.com föreslår att balansera på ett ben när du borstar tänderna och successivt arbeta upp till bruk en fotboll samtidigt balansera på ett ben och flytta den fram och tillbaka. En annan metod är balansera på ett ben och spelar fångst med dig själv med en tennisboll mot en vägg. Börja med en minut och bygga upp till tre till fem minuter.

• Om alla förebyggande metoder misslyckas och du slutar med ITBS, Stretching Institutet föreslår med en fem-stegs process som kallas "RICER" för att behandla skadan. Vila eller sluta göra den övningen som orsakar problemet, is området av skadan, komprimering med en atletisk gasväv wrap, lyfta upp den skadade extremiteten och slutligen ta upp en professionell behandling.