mynewspapers.net

Hur kan jag stoppa en kvinnlig katt från besprutning?

Hur kan jag stoppa en kvinnlig katt från besprutning?


Vissa människor antar endast manliga katter spray och är förvånad när en kvinnlig katt lyfter sin svans och markerar en vägg, möbler eller andra objekt. Även om kvinnliga katter ibland inte spraya så ofta som en un-neutered mansperson katt, kan de faktiskt spray. Lukten är inte alls lika stark som en man, men det är ändå obehagligt och kommer att dröja. Du har flera saker du kan göra för att stoppa en kvinnlig katt från att göra detta--dock om vanan har gått länge, det kan vara svårt att bryta.

Instruktioner

• Boka tid för en spay kirurgi, om inte har blitt spayed kvinno-katt. Några kvinnliga katter sprutar när de är i värme, enligt webbplatsen katter i Australien. Spaying katten kommer att påverka hennes beteende, och kan få henne att sluta bespruta alldeles. Även om katten har besprutats, kan du kontakta en veterinär för att se om katten kan ha ett medicinskt tillstånd (t.ex. urinvägsinfektion) som kan leda henne till spray.

• Rengöra områden hon vanligen sprutar. Använda en sällskapsdjur röra enzymatisk renare från en djuraffär. Dessa användning bra bakterier på digest lukt orsakar element i pet avfall eller göra din egen lukt eliminator, använda ättika och vatten. I det senare bara blanda vinäger och vatten--hälften och hälften--i en sprayflaska. Mätta det område som har besprutats med antingen kommersiella rengöringsmedel eller hemgjord formeln. Om katter kan lukta där de tidigare besprutas, de vanligtvis sprutar det igen--det är viktigt att eliminera lukten.

• Använd en felint feromon spray för att hjälpa henne fortfarande mer lugn och mindre territoriella. Även spayed kvinnliga katter kommer spruta om de känner stress--denna stress kan orsakas av en ny katt, en ny familjemedlem (en baby, till exempel) eller andra förändringar i miljön. Dessa sprayer, som du hittar på sällskapsdjur lagren, utstrålar kemikalier som har en lugnande effekt på katter. Marvistavet.com rekommenderar att du använder sprayen (på och runt ytor i områden katten besök) två gånger dagligen på åtminstone tills beteende har förbättrats.

• Be din veterinär om din katt är en kandidat för ett ångestdämpande läkemedel, om din katt fortsätter att spraya. Läkemedel klomipramin och fluoxetin är läkemedel som kan förhindra att besprutning.

• Hålla skräp boxarna exceptionellt ren om din kvinno-katt sprutning--vissa katter är mycket kräsna om kattlådan och kan utveckla dåliga vanor, som besprutning, om det inte hålls rena. Hemsida Marvistavet lägga till att katter kan undvika kattlådan även om det är i en bullrig område eller vissa andra oönskade område i hemmet.