mynewspapers.net

Hur kan jag skilja mellan en maltesisk valp & en Coton valp?

Hur kan jag skilja mellan en maltesisk valp & en Coton valp?


Maltesiska och Coton, eller Coton de Tulear, hundar båda hör till familjen Bichon. Som vuxna har Maltesiska hundar en extremt lång och silkig päls, medan Cotons har halvlång päls, så det inte är svårt att se skillnad mellan två. Som valpar, båda raser har dock kortare rockar och är relativt lika i utseende, så det kan vara svårt att skilja mellan en maltesisk valp och en Coton valp.

Instruktioner

• Titta på färgen på valpen. Alla Maltesiska valpar är vita. Coton valpar kan vara vit, svart och vitt eller Trefärgad. Därför, om valpen inte är alla vita är det definitivt en Coton, men om det är helt vitt det antingen rasen.

• Känn valpens päls. Coton valpar rockar är bomull-liknande och Maltesiska valpar rockar är mjuk och silkeslen vid beröring.

• Beakta placeringen av valpens öron. Maltesiska hundar har öron som är låg-set på sina huvuden. Coton de Tulears har öron som ställs höga, mot toppen av huvudet.

• Kontrollera valpens munkorg. Maltesiska valpar har nosar som är avsmalnande, så de är bredare vid basen än på näsan, men Coton valpar har raka nosar.