mynewspapers.net

Hur kan jag registrera med vita berget Apache stam?

Hur kan jag registrera med vita berget Apache stam?


Hem för den vita berget Apache är i bergen i östra Arizona. Som med alla indianer, finns det särskilda krav för medlemskap i en stam, baserat på de regler som anges i 1993 tribal konstitutionen. Det finns särskilda krav och förfaranden för att övervägas för tribal inskrivning.

Instruktioner

• Få en bestyrkt kopia av födelseattesten, om du inte redan har en i din ägo. Du måste kunna bevisa vem du är och dina föräldrar är att vara berättigade till anmälan.

• Kontakta stam (wmat.nsn.us) för ett program. Deras telefonnummer är 928-338-4346. Fråga vad dokument kommer att vara nödvändigt att följa med din ansökan. Du måste göra din ansökan om inskrivning i skrift.

• Bestäm din Vita berget Apache härkomst. Du kan enkelt göra detta om din mor eller far var inskrivna tribal medlem, eller var berättigade till anmälan. Om ingen av dina föräldrar var inskrivna, men du tror de var berättigade till anmälan, eller om du antas, måste du göra en släktforskning sökning att avgöra ditt indiska blod. Stammen kräver dokumentation av minst hälften Indian blod, och minst en fjärdedel av detta måste vara vita berget Apache. Du kan också vara inskrivna i någon annan stam, band eller indiska grupp.

• Fyll i ansökan och skicka den, tillsammans med alla andra relevanta dokument, till Vita berget Apache stam, P.O Box 1150, Whiteriver, Arizona, 85941.

• Väntar på deras svar och om du nekas, ta reda på om det finns en överklagandeprocess. Om du inte kan dokumentera den lägsta graden av indiska blod, bör du ta reda om det finns en fördädernas status som du kan vara berättigade till. I så fall detta skulle ger dig rätt till vissa, men inte alla, fördelar som är förknippade med indiska anor.