mynewspapers.net

Hur kan jag kontrollera giltigheten av fordonets chassinummer?

Hur kan jag kontrollera giltigheten av fordonets chassinummer?


När du köper ett fordon, kan giltigheten av ursprunget till detta fordon komma i fråga. Var det involverat i en orkan? Har det bärgats före? Är den stulen? Fordonets identifieringsnummer är ett nummer som är unikt för ett specifikt fordon. Förstå hur man läser dessa siffror gör att du kan avgöra om din nyförvärvade fordonet har något att dölja. Stulna fordon kan ha fel VIN plattor att dölja brottet eller kan ha en hemmagjord bedrägliga VIN. Varje siffra i numret är betydande och kan avgöra bilens giltighet.

Instruktioner

• Skriv ner den, modell och år av fordonet. Avgöra vad ursprungslandet är av märke och modell. Skriv ner vilken motorcykel (gatan, dubbla syfte eller arbetsfordon racing version) och modellera om är det en motorcykel.

• Anteckna motortypen, slagvolym och net broms hästkrafter. Kontakta en mekaniker eller generalagenten som fordonet härstammar från att få denna information om du inte hittar det eller vet inte.

• Gå igenom listan på webbplatsen VIN Guard och jämföra siffror till den information du har skrivit ner. Betala nära uppmärksamhet på siffran nio, som bör vara ett nummer från noll till nio, eller bokstaven X att symbolisera siffran 10. Bortse från siffror 11 till 17 om du inte vet fabriks-växten där fordonet byggdes.

• Kör fordonets chassinummer genom Försäkringskassan brottsligheten presidiets hemsida för att kolla för stulna fordon eller bärgning frågor.