mynewspapers.net

Hur kan jag hjälpa min kattunge med en gråtande öga?En kattunge kan lida av ett antal ögonsjukdomar som orsakar ögat "gråta", eller producera en vattnig ansvarsfrihet--ett tillstånd som kallas konjunktivit. Om något har fått in i ögat, kan det irritera den, orsakar utsläpp. Eller, en tår kanal kan bli blockerade. Lindra din kattunge ögonirritation med en mild hem rättsmedel för att rengöra och lugna ögat. Ta din kattunge till en veterinär efter behandling om tillståndet inte förbättras för att säkerställa det inte lider av en infektion i ögat, vilket kräver receptbelagda läkemedel.

Instruktioner

• Torka bort utsläpp runt den kattunge ögat med hjälp av en bomullstuss indränkt i varmt vatten eller i en steril, saltlösning öga bevattning lösning för husdjur, Funna i sällskapsdjur tillförsel lagren. Få bort torkade, knaprig utsläpp i hörnen av ögat genom att blötlägga området med bomullstuss för en minut att lossa, och försiktigt torka bort.

• Kontrollera ögat för innehålla främmande beståndsdelar. Spola ut ögat med en steril öga bevattning lösning för husdjur, använder en dropper för att placera några droppar in den kattunge ögat. Luta den kattunge huvudet uppåt och hålla sitt öga öppen med tummen och pekfingret, så lösningen blir in i ögat att hjälpa rensa bort eventuellt skräp och lugna den.

• Brant en kamomill te påse i varmt vatten i fem till tio minuter. Ta tepåse och placera den över ögat som en varm kompress att lindra något obehag. Låt den tepåse sitta på ögat i fem till tio minuter.

• Strö innehållet i en 250 mg lysin kapsel till din kattunge våt mat eller formel dagligen att behandla en herpesinfektion i ögat, enligt veterinären Ron Hines. Ge detta tillskott för varaktigheten av ögoninfektionen. Du kan också använda detta tillägg på obestämd tid för din kattunge för att förhindra en uppblossande av detta villkor.

• Placera en medicinsk E-krage din kattunge huvudet om det tassar på dess öga, irriterande området ytterligare. Denna konformade krage skyddar ögat området, så att den kan läka under behandling.

• Ta din kattunge till en veterinär om ögat ser mycket röd eller utsläpp är blodig, gula eller gröna. Detta kan tyda på en ögonskada eller infektion. Din veterinär kan ge dig speciell antibiotika ögondroppar eller eye gel att administrera till din kattunge att klara upp eventuella infektioner.