mynewspapers.net

Hur kan jag hjälpa en tonåring pojke med hans minne?

Hur kan jag hjälpa en tonåring pojke med hans minne?


Minne är en hjärnaktivitet som tillåter oss att lagra information. Lagra information är viktigt, särskilt för tonåringar som behöver behålla information för att lyckas med sina studier. Korttidsminne behåller information som är nödvändig för funktionen. När informationen inte längre behövs eller vi inte förbinder sig det till långtidsminne, förloras information. Information som har åtagit sig att långsiktigt minne är mer permanent. Att begå information till långtidsminne tar ansträngning och det finns flera metoder du kan använda för att hjälpa din tonårspojke utveckla sina memorera färdigheter.

Instruktioner

• Skapa en rik sammanhang för information för att öka du tonåringens chanser att lagras i långtidsminnet. Att skapa vägar till olika delar av hjärnan genom att lägga till auditiv och visuell stimulans som associeras med de fakta som du vill att han ska komma ihåg. Detta inkluderar bilder, videor, musik, att göra upp låtar ur dessa fakta, tankekartor och andra stimuli. Ljud och visuell information lagras i olika delar av hjärnan. Att skapa fler vägar innebär att skapa fler poäng för tillgång till lagrade uppgifter.

• Upprepa information eller fakta. Repetition kan innebära helt enkelt läsa säger faktumet flera gånger eller använda den på olika sätt. Till exempel om du vill komma ihåg namnen på kända siffror i historia, upprepa namnet flera gånger. Skriva meningar som innehåller namnen på, använda dem i ett korsord eller spela ett ordspel utnyttja namnen.

• Skapa en miljö där teen pojkar kan fokusera på sina studier. Även om de säger att de kan studera bättre med TV eller musik på, kan de inte. Yttre stimulans kommer att använda upp en del av deras hjärna och distrahera dem från sina studier. Miljön måste vara bekväm och stressfri. Tonåringar kommer att finna det svårt att komma ihåg om de känner sig stressade. Fokusera på en sak i taget. Låt din tonåring att ta regelbundna pauser så att informationen kan bearbetas.

• Se till att din tonåring sover i minst åtta timmar per natt. Brist på sömn minskar förmågan att fokusera och begå information till minne. Regelbunden motion är också nödvändigt att förbättra blodflödet till hjärnan och blodtryck.

• Konsumerar livsmedel som är rika på Omega-3. Omega-3 förbättrar hjärnans hälsa och kan hittas i pumpa och lin seed, valnötter, fisk och soja produkter. Livsmedel med hög antioxidanter också öka minne retention. Frukt och grönsaker är höga i antioxidanter, särskilt gröna bladgrönsaker, cantaloupemelon, aprikoser och vattenmeloner.