mynewspapers.net

Hur kan jag hitta någon som använder en mobiltelefon?

Hur kan jag hitta någon som använder en mobiltelefon?


Sedan terrorattackerna den 11 september 2001, alla mobiltelefoner är gjorda med antingen en inbyggd Global Positioning System, eller GPS, enhet, eller är GPS-aktiverade (betyder platsen för en mobiltelefon kan upptäckas genom beräkning av signaler från det att mobilmaster). För att hitta någon-- eller, rättare sagt, den personens mobiltelefon--med hjälp av din mobiltelefon, måste du på samma mobil tracking tjänst, varav många är gratis.

Instruktioner

• Register med en mobiltelefon tracking tjänst. Registrering varierar beroende på företaget, även om anmälan kraven är oftast desamma: måste du uppge ditt fullständiga namn och adress och betala med kredit-eller betalkort.

• Inbjuder dem du vill spåra. Mobil spårning tjänster kräva sina kunder att be om tillstånd från dem vars mobiltelefoner de vill spåra. Denna begäran, eller inbjudan, skickas vanligen via ett textmeddelande (skickas av tjänsten) till mottagarens mobilnummer och efter dennes godkännande, tjänsten skickar du ett lösenord eller kod för att aktivera spårningen. Du Visa andras platser genom textmeddelanden, kartor på mobiltelefoner och datorer, och ibland också på hemsidor och Bloggar.

• Registrera dig gratis mobil tracking, som Google Latitude och LocateA.net. För att registrera med Google Latitude, gå till Google.com/latitude och följ instruktionerna. LocateA.net fungerar på Java-aktiverade mobiltelefoner. (Om inte du är säker på om din telefon är Java-aktiverad, läsa dokumentationen till mobiltelefon eller kontrollera listan över Java-aktiverade telefoner postat på LocateA.net.) För att registrera dig, gå till LocateA.net, Välj en programvara alternativ längst ned på sidan och följ instruktionerna.

• Köpa en leta upp tjänst. Vissa mobiltelefon leverantörer erbjudande lokalisera tjänster som låter dig registrera dig andra mobiltelefoner på ditt konto för en månadsavgift (vanligtvis i intervallet 3 £ till £6). Sprint har exempelvis en familj Locator plan (Sfl.sprintpcs.com) för upp till fem mobiltelefoner på samma konto. Ta reda på om din mobiltelefon leverantör erbjuder en leta upp tjänst, kontakta sin kundsupport.