mynewspapers.net

Hur kan jag hitta mars på natthimlen?

Hur kan jag hitta mars på natthimlen?


Ordet betyder "planet," kommer från grekiskan, vandrare. Medan de flesta stjärnor position i jordens himmel visas fasta natt efter natt, ändra planeternas positioner. Mars är unika i vår natthimlen. I motsats till jorden har Mars en mycket elliptisk bana. Från vantage av vår syn på jorden, Mars är ofta för nära solen att observeras klart, även genom teleskop. Men för ett par månader var 2,1 år, runt oppositionen, Mars svänger närmare oss. Varje motstånd steg Mars successivt närmare eller längre bort i 16-års cykler.

Instruktioner

• Använd länken "Kvällen stjärnkartor" resurs i denna artikel för att få en kopia av den kontinentala USA himmelskartan för aktuell månad och år. Alla planeterna i vårt solsystem finns på ett vanligt plan i våra banor runt solen. Vi kallar detta plan ekliptikan. Himmelskartan kvällen kommer låta dig veta vilka stjärntecken konstellation runt ekliptikan Mars finns för närvarande i.

• Skriva ut en kopia av himlen och teleskopets stjärna hjul och montera den. Använda länken "Himmel hjul" resurs i denna artikel. Om du är otränad i att identifiera de stjärntecken konstellationerna på natthimlen, kommer att star hjulet fungera som en guide för att bekanta dig med namnen på dessa set stjärna mönster.

• Lokalisera Mars längs ekliptikan på din kväll Sky Map. Anteckna konstellation det är. Till exempel i April 2010 var Mars i stjärnbilden Cancer stjärntecken.

• Hitta Zodiac stjärnbilden var Mars är placerad nära denna månad på natthimlen. Om du inte vet hur man identifierar zodiakens stjärnbilder, Använd din stjärna hjul. Justera ratten så att dagens ungefärliga datum och månad är uppradade med den aktuella tiden. Vända hela hjulet karta för att göra de norr, väster, söder och öster riktning etiketter på den karta sanna. Solen går ner i väst, så om du vet vilken riktning solen stiger i området du befinner dig i, enkelt vända hela hjulet karta så "Inför West" etiketten pekar i den riktningen. Om du inte vet vilken riktning solnedgången är i, kan du använda en kompass. En gång ordentligt uppradade, bör stjärnorna på kartans horisonten sammanfalla med de verkliga stjärnorna på himlen. Leta efter den konfiguration som definierar Zodiac stjärnbilden du vill hitta.

• Punkt teleskopet i riktning mot stjärnbilden Zodiac där fördärvar förbi denna månad. Beroende på var Mars är på i sin bana, kan det variera en hel del när det gäller ljusstyrka och skärpa. Mars är dock klart röda (för det mesta). Leta efter ett långsamt förlopp röd prick på himlen i närheten av stjärnbilden Zodiac där Mars är tänkt för att vara denna månad. Du måste fortfarande göra en liten jakt, men om du följer dessa steg kommer du vara i rätt grannskapet.