mynewspapers.net

Hur kan jag fri upp minne på min dator?Fruktade timglaset kan vara det sista du vill se när du öppnar ett program, laddar en webbsida, eller ser en film. PC-användare ber ibland deras system att göra mer än det klarar av, och minnesanvändning går upp, medan prestanda går ner. Det finns flera sätt att fri upp minne, vilket kan minska avmattning, skapa en mer stabil driftsmiljö, och bli av med det irriterande timglaset.

Instruktioner

• Stäng några program. Detta bör alltid vara det första steget. Tänk dig din dators minne för att vara som ett skrivbord i ett bibliotek, och endast så många böcker kan passa på den. Om du tar fler böcker från hyllorna, har du till göra utrymme genom att returnera andra böcker först.

• Kontrollera din start-up program. När en PC är köpta med Windows förinstallerat, ibland en hel del ytterligare program är installerade som inte är nödvändiga. Exempelvis kan det finnas ett program för att hantera volymkontroll, även om Windows har denna inbyggd. Se om någon program laddas automatiskt vid start som du inte behöver: Klicka på "start" och sedan "Kör" Skriv "msconfig.exe" i rutan och tryck på "Enter". På området "Systemkonfiguration", leta efter "tjänst" eller "startup." Ser du en lista över program med kryssrutor; ta bort de som du inte använder.

• Ta bort någon spyware på din dator. "Spionprogram" hänvisar till skadliga program som riskerar din integritet online och kan också försämra ditt system genom att köra i bakgrunden. Microsoft erbjuder gratis program för att upptäcka och ta bort spionprogram, inklusive Microsoft Security Essentials, den PC säkerhet Scan och den Microsoft-verktyget för borttagning av skadlig programvara.

• Rensa cachen. Om Windows cache är för stor, kan den stoppa Windows från att komma åt RAM på ett optimalt sätt. Gå till Kontrollpanelen och öppna upp "Internet-alternativ. Gå till fliken "Allmänt" och klicka på "Ta bort filer," sedan "Ta bort allt offline innehåll" sedan "OK."

• Uppgradera minnet om du har provat andra metoder och din dator går fortfarande långsamt. Antingen ta din maskin till en verkstad, eller köpa extra minne och installera det själv. Det är en ganska enkel uppgift som inte kräver särskild kunskap eller färdighet--bara en bra steg för steg-guide.