mynewspapers.net

Hur kan jag få Wi-Fi på övervåningen om min router är nere?

Hur kan jag få Wi-Fi på övervåningen om min router är nere?


Betong, balkar av metall och sten block wifi-signaler. Om du bor i en robust gammal bondgård eller en trendig konkreta designer hem, kommer inte att signalen från du Wi-Fi-router nå på övervåningen. En lösning är att flytta routern på övervåningen, men då du inte kommer att få en signal på nedervåningen. Wi-Fi repeatrar kommer inte hjälpa dig heller - de måste vara inom spänna av routern och som blockeras av golven i ditt hus. Den enda lösningen är vad som kallas en "elnätsadaptern." Detta bär signalen över ledningar till en annan del av huset och sedan överföra dem så att Wi-Fi kan få runt fasta hinder.

Instruktioner

• Gå till din lokala dator megastore för en elnätsadaptern. Du behöver minst två. Ett kort kommer att ansluta routern till nätverket och andra kombinerar en sändare för att skicka signalen utom ett uttag på första våningen. Du kan köpa adaptrar online också. Tre länkar till online inköp alternativ visas i avsnittet resurser här.

• Packa upp de två adaptrarna. En med Wi-Fi kapacitet är för övervåningen, så lägga det åt sidan för senare. Anslut den återstående adaptern i ett eluttag nära där du håller Wi-Fi-routern. Om du har en dubbel plug socket, Anslut routern till en outlet och adaptern i den andra.

• Titta på uttagen på baksidan av Wi-Fi-routern. Det kommer att ha minst en Ethernet-uttag. Vissa har mer än en. Så det spelar ingen roll vilken du väljer. Elnätsadaptern kommer med en ethernet-kabel. Anslut ena änden till ett uttag på baksidan av routern och den andra i uttaget på adaptern.

• Ta elnätsadaptern Wi-Fi på övervåningen. Välj ett centralt läge, som halvvägs i korridoren sovrum. En viktig del av platsen är att den måste ha ett eluttag. Sätt Wi-Fi-aktiverad elnätsadaptern i uttaget. Nu har du en Wi-Fi signal på övervåningen. Användarna behöver inte ange en ny snabbtangent eftersom denna process bara utökar du ursprungliga router, som inte har ändrat sin nyckel.