mynewspapers.net

Hur kan jag få min nya valp att sluta gråta varje gång jag lämnar rummet?Det är trevligt att bli älskad, men när din nya valp älskar dig så mycket det gråter varje gång du lämnar rummet, det kan bära tunn. En valp gnäll på att vara ensam är ett tecken på separationsångest, som uppstår särskilt när en valp är flyttat till ett nytt hem eller med en ny familj, om sin rutin har väsentligt ändrats, eller om det har haft trauma i sitt unga liv. Om separationsångest är inte svår, kan du träna din valp att behålla lugnet när du lämnar rummet. Söka ett djur behavioristiska om din valp inte förbättras eller verkar bli värre.

Instruktioner

• Acklimatisera valpen att spendera tid utan dig. Stänga dörren mellan dig i ett rum och valpen i en annan, eller använda spädbarn porten till hålla valpen separat från dig för flera perioder av varierande längd varje dag.

• Ignorera valpen när det gråter. Inte få ögonkontakt och inte plocka upp eller klappa den. Det kommer att associera gråta med dessa belöningar, och som kommer att uppmuntra beteende.

• Belöna valpen när den är lugn och avslappnad. Ta den en höjdare när det har väntade lugnt för dig i ett separat rum.

• Håll särskilda fester å för när du kommer att vara borta under en lång tid, vare sig i ett annat rum eller från ditt hem. Många hund leksaker är utformade för att hålla snacks inne som kräver ansträngning och tid för din hund att komma till. Lämna en av dessa med valpen när du lämnar den ensam-- och endast när du lämnar den ensam-- och det kommer att associera denna trevliga belöning med din frånvaro.

• Träna valpen sova någonstans än ditt sovrum. Detta kommer att det blir mer oberoende.