mynewspapers.net

Hur kan jag få ett kriminalregister strukits?

Hur kan jag få ett kriminalregister strukits?


Om du har ett straffregister, kan du ha rätt till har den tagits bort, eller strukits, från allmänt tillgängliga register. Utplåna posten, i de flesta fall ger dig möjlighet att upprätthålla en ren brottslig bakgrund. När strukits, kan posterna endast användas för straffskala om du är dömd igen. De kommer inte att visas på brottslig bakgrundskontroller för jobb eller bostäder program. Inte alla kriminalregister kan strukits. Begränsningar varierar beroende på stat och jurisdiktion.

Instruktioner

• Bestäm din behörighet utifrån behörighet riktlinjer. Se FindLaw referens som för snabb åtkomst till din statens särskilda expungement riktlinjer.

• Lämna in en motion till domstolen du dömdes i att ha rekordet strukits. En advokat är inte nödvändigt, men kan hyras om du önskar.

• Samla in alla nödvändiga handlingar för att programmet ska utplåna. Detta inkluderar ett originalexemplar av domen, ansökningsavgifter, fingeravtryck och andra dokument som krävs av den särskilda behörigheten.

• Fyll i ansökan. Specifika docket information kommer att behövas från den ursprungliga kopian av domen. Göra ett visst antal exemplar av domen och ansökan. Michigan kräver till exempel fem kopior av ansökan och fyra kopior av en bestyrkt kopia av den ursprungliga domen.

• Mail eller leverera dokument till domstolen som anges i de juridiska riktlinjerna. Domstolen kommer att tilldela ett datum för huvudförhandling och returnera din kopior med information läggs.

• E-domstolen-redigerade kopior och övriga uppgifter som krävs till de organ som anges av den jurisdiktion ansökningsprocessen. Dessa byråer kommer att genomföra utredningar om din behörighet och fler dokument kommer att skickas till dig för slutförande.

• Fylla i all information som krävs och göra kopior för dina poster innan han återvände de lämpliga organen.

• Närvara vid förhandlingen inrättades för du av domstolen. Svara på frågor från domaren. Vara beredda att ge bevis på din rehabilitering i form av arbete historia, rehabiliterande behandling eller pedagogiska prestationer.