mynewspapers.net

Hur kan jag bli av liktornar på mina fötter?

Hur kan jag bli av liktornar på mina fötter?


Liktornar utvecklas från trycket. Ett tjockt lager av hud bygger för att skydda foten var trycket vilar, och centrum blir härdade. En majs kommer att visas fast och tjock, men har en gul ring med en grå och en mjuk majs visas som ett öppet sår. Efter rätt försiktighetsåtgärder kommer stöd i att ta bort förhårdnader, men huskurer är aldrig en garanti att helt läka en majs. För bästa resultat bör rådgöra med din läkare att behandla liktornar på fötterna.

Instruktioner

• Slitage skor som passar ordentligt. Om du brukar bära höga klackar eller skor som inte passar väl, kan du utveckla liktornar på fötterna. För att bli av liktornar, måste du undvika skor som fick dem att bilda.

• Ta bort den döda huden runt majs. Blöta fötterna i varmt vatten i minst 20 minuter per dag. Använd en pimpsten för att ta bort den döda huden på och runt majs.

• Plats bomullstussar eller lamm ull mellan tårna. När liktornar bildar mellan tårna, måste du hålla tårna från gnugga mot varandra.

• Använda over-the-counter majs kuddar. Använd en icke-medicinska pad under dagen ta bort liktornar. Rådgör med din läkare innan du använder en medicinerad pad för att förhindra irritation på huden på fötterna, som kan få dig att drabbas av en infektion.

• Se en ortopediska specialist att behandla liktornar på fötterna. Människor har ibland hälsoproblem som orsakar liktornar bildas, och dessa villkor måste behandlas av läkare. Om enkla åtgärder inte fungerar, kommer du att rådfråga en läkare för att ta bort besvärande liktornar för dig.