mynewspapers.net

Hur kan jag bli av getingar i mitt träd?

Hur kan jag bli av getingar i mitt träd?


Förekomsten av ett geting bo i en husägare träd kan orsaka larm. Getingstick, inklusive gul jacka getingar, papper wasps och bålgetingar, kan orsaka svullnad, obehag och även allergiska reaktioner och andra medicinska problem. Dessutom pågrund koloniserande av getingar, kan ett getingstick orsaka andra getingar från samma kolonin att svärma runt offret och sticka också. När en husägare finner ett geting bo i hennes träd, bör hon ta omedelbara åtgärder för att bli av med Getingarna.

Instruktioner

• Lagen snabbt på våren när getingar bygger sina bon. Hålla protein livsmedel från områden där getingar kan nå dem. Getingar vill bosätta sig och bygga sitt bo där det finns en livsmedelsförsörjning, så ta bort de livsmedel som de ser ut för att hindra dem från att bygga sitt bo i ett närliggande träd. Möjliga källor till dessa livsmedel kan omfatta picknick scraps, sällskapsdjur mat, öppna sopor behållare eller öppna kompost högar.

• Göra en enkel vatten fälla för att fånga getingar och minska deras befolkning i närbelägna träd. Skar upp en plast läsk flaska ca en tredjedel av vägen från toppen. Fyll botten med vatten och placera den övre, inverterad, tillbaka i läsk flaska. Tejpa de två lagrarna av plast där de inverterade flaska möter öppna flaskan botten. Skär hål på två sidor genom båda lager av plast och hänga den i trädet. Sprida sylt eller honung på insidan av inverterad flaska toppen där det doppar i flaskans hals. Getingar, lockade av den söta behandla, kommer att flyga in i flaskan och genom flaska hals tratten, bli anhållna i området botten där vattnet sitter. De kommer så småningom drunkna i vattnet. Lägg till ättika i vattnet för att förhindra att bina blir fångade också. Tömma fällan dagligen.

• Förstöra den geting boet. Leta upp boet genom att observera där Getingarna in och lämna trädet. Bära skyddskläder, inklusive handskar och en ansiktsbehandling för detta, tillsammans med flera lager av kläder. Tape manschetter stängt på handleden och vrister. Ta bort boet på natten när getingar inte reagerar snabbt. Lyser en ficklampa på boet och, för en antenn nest, täcka boet snabbt med en tygpåse och nära och knyt påsen snabbt. Placera hela påsen i en hink vatten. För en marken nest, blockera boet med en stor tydlig skål vid boet ingången, se till att inga exit hål kvar. För en tunnelbana eller vägg nest, inte ta några chanser--ringa en professionell. Begära att han vakuum ut boet, ett ekologiskt sunt alternativ till spraya boet.