mynewspapers.net

Hur kan jag ansluta min Laptop till min TV?Bärbara datorer är utmärkt enskilda arbetsstationer, men deras små skärmar bidrar inte precis till bekväm visning för flera personer. Lyckligtvis har har de flesta bärbara datorer någon form av videoutgång för att ansluta den bärbara datorn till en datorskärm eller TV. Om du har en HDTV, kan du förmodligen ansluta datorn direkt till TV: n med en VGA eller en HDMI-kabel. Om du har en standard definition television, behöver du en TV och en laptop med en S-Video-anslutning.

Instruktioner

VGA-kabel

• Sök efter en VGA port på baksidan av din TV. VGA-portar är Femkantig 15-stifts portar. De är vanligtvis blåfärgad. Många HDTV har VGA-portar. Anslut ena änden av en VGA-kabel till porten. Skruva tumskruvarna på sidorna av kontakten.

• Leta upp VGA-porten på den bärbara datorn. Anslut den andra änden av VGA-kabeln till porten och skruva tumskruvarna på plats.

• Slå på TV: n. Tryck på knappen "Input" på din fjärrkontroll att ändra TV till rätt ingång. Denna ingång får märkas "VGA", "Dator" eller "RGB."

• Växla datorns videoutgång till den bärbara datorns VGA adapter. På de flesta bärbara datorer innebär detta håller "Fn"-tangenten på tangentbordet samtidigt som du trycker på funktionsknappen med två rektanglar på den. Konsultera din bärbara dator – Användarhandbok för mer information på växling visar på din bärbara dator.

S-Video/HDMI

• Hitta en S-Video eller HDMI-porten på den bärbara datorn. I de flesta fall blir denna port nära din laptop VGA-port.

• Sök efter en S-Video eller HDMI-porten på din TV. Bara HDTV har HDMI-portar. Om du har samma typ av port på din bärbara dator och din TV, Anslut ena änden av lämpliga kabeln till S-Video eller HDMI-porten på din TV och den andra änden av kabeln till S-Video eller HDMI-porten på datorn.

• Aktivera din TV och tryck på knappen "Input" på din fjärrkontroll, ändra indata till "S-Video" eller "HDMI."

• Växla datorns videoutgång till bärbara datorns HDMI- eller S-Video-port. Håll "Fn"-knappen på tangentbordet och tryck på funktionsknappen med två rektanglar på den. Konsultera din bärbara dator – Användarhandbok för mer information på växling till videoutgång porten. Vissa bärbara datorer kan inte behöva stängas.

Ljud

• Leta upp de ljud RCA-uttag på din TV som överensstämmer med din aktuella anslutning. Det bör finnas två runda knektar, en röd och en vit. Om du använder en VGA-anslutning, kan det bara finnas ett enda uttag för en 1/8-tums manliga hörlurskontakt. I detta fall använda en hörlurar patch-kabel istället för en y-kabel.

• Plug röda och vita ändarna av din y-kabel eller ena änden av hörlurar patch kabel till audio-uttaget på baksidan av din TV.

• Anslut enda 1/8-tums slutet av-y-kabeln eller en av ändarna på patch hörlurssladd till hörlursuttaget på din bärbara dator.