mynewspapers.net

Hur kan jag ansluta min bärbara dator till mitt skrivbord?

Hur kan jag ansluta min bärbara dator till mitt skrivbord?


I situationer där du behöver överföra filer mellan en bärbar och en stationär dator, kan en enkel korskopplingskabel vara den perfekta lösningen. Denna typ av anslutning tillåter inte dig att dela Internet-åtkomst, men båda datorerna kommer att ha tillgång till varandras filer. För tillämpningen av denna artikel skall antas att båda datorerna inte är del av alla befintliga nätverk och att båda körs Microsoft Windows XP.

Den fysiska anslutningen

För att göra denna anslutning, Anslut ena änden av crossover kabeln till den bärbara datorns Ethernet-port och den andra änden till stationära datorns Ethernet-port. De flesta korskopplade kablar markeras med en XO beteckning, men om inte, det enklaste sättet för att kontrollera att kabeln är en crossover är att hålla de båda ändarna tillsammans med klippet nedåt. Titta på båda ändarna, är det nu möjligt att se färgen på trådarna genom klar plast kopplingen. Om färgen mönstret är exakt samma, har du en rak kabel och inte en crossover. Om färgen mönstret liknar bilden ingår ovan, har du en crossover.

Konfigurera nätverket

Klicka på "Start"-knappen och välj "Kontrollpanelen". Nästa, dubbelklicka på ikonen "Nätverksanslutningar". Om nätverksanslutningar-ikonen inte visas, klickar du på länken "Växla till klassiskt läge". Med fönstret Nätverksanslutningar öppen, håll muspekaren över ikonen märkt "Lokal anslutning", högerklicka med musen medan du håller muspekaren över ikonen anslutning till lokalt nätverk och välj "Egenskaper" från menyn. Ett nytt fönster kommer att visas, med titeln "Lokala område anslutningsegenskaper." Bläddra ner val tills du ser Internet Protocol (TCP/IP) och dubbelklicka på detta val. Ett nytt fönster kommer att öppna upp som säger "Internet Protocol (TCP/IP) egenskaper." Vid denna punkt, kommer att varje dator ha lite olika information som angetts. Denna information kan inte vara samma för båda datorerna. För den bärbara datorn, anger du i fältet IP-adress följande nummer: "192.168.0.1" och klicka sedan på till undernätet dölja fältet, som automatiskt fyller i "255.255.255.0." Om, av någon anledning, det inte fyller i värdet automatiskt, ange "255.255.255.0" i fältet manuellt. Slutligen, tryck "OK" för att stänga egenskaper för Internet Protocol (TCP/IP) Fönstren, sedan "OK" igen för att stänga fönstret Egenskaper för lokal anslutning och stäng sedan fönstret nätverks anslutningar genom att klicka på krysset i övre högra hörnet. För stationär dator, kommer allt vara exakt samma som ovan--utom måste du ange "192.168.0.2" i fältet IP-adress-- och klicka sedan på till fältet Subnet mask.

Dela resurser

För datorer för att kunna se varandras filer, måste varje dator ha fildelning aktiverat. Klicka på knappen "Start". Välj sedan "Min dator". Om du vill dela hela enheter eller någon enskild mapp, högerklicka på den enhet eller mapp du vill dela och välj "Egenskaper". Klicka nu på fliken "Delning". Om du försöker dela en hel enhet, visas en varning i dela fönstret som informerar dig att dela en enhets rotkatalog är en säkerhet och rekommenderas inte. Om du väljer att dela hela enheten trots varningen, klicka på länken märkt "här", som ingår som en del andra meningen i fönstret delning. Om du vill dela specifika mappar som finns på en enhet, öppna upp "Min dator" fönstret, dubbelklicka på "lokal Disk (C:)" och navigera sedan till oavsett vilken mappar du vill dela. När du har hittat mappen som ska delas, markera det med ett enda klick på vänster musknapp, högerklicka på mappikonen och välj "Delning" från menyn. Upprepa detta steg på båda datorerna tills alla mappar du behöver delas.