mynewspapers.net

Hur kan du mata en nyfödd baby fågel?

Hur kan du mata en nyfödd baby fågel?


I allmänhet en mamma fågel äter sin fågelunge framgångsrikt och det bör finnas någon anledning för dig att ingripa. Dock om fågelunge är övergivna eller du är häckande fåglar, kan du behöva hand mata fåglarna barnet själv. Sedan hand utfodring kan vara tidskrävande och svårt, är det viktigt att veta det rätta sättet att lyckas mata en fågelunge för att garantera säker och korrekt näring.

Instruktioner

• Utarbeta en lämplig baby fågel formel. Det bästa alternativet är att köpa en formel från din lokala djuraffär eller veterinär kontor. Baby papegoja formel är oftast tillräcklig. Följ instruktionerna som medföljer formeln. Dock kan du göra din egen av mosa upp hårdkokta äggulan i ett ägg och blanda i 1/3 kopp av konserverat nötkött hundmat. Men denna hemlagade formel kan endast ges till en fågel som inte har en gröda. En gröda är säcken belägna nära fågelns hals att fågeln kan lagra överdriven maten i förrän senare. Exempel på en fågel med en gröda är duvor, ugglor och måsar.

• Använda en oral spruta gälla flytande formel för fågelns mun. Om du använder hemmagjord formeln, doppa spetsen på ett barns vatten färg pensel i maten för att samla in lite mat. Placera maten mycket baksidan av fågelns hals, nära dess matstrupen med fågelns mun öppen.

• Upprepa matning varje 14 till 20 minuter under dagtid. För det mesta, förs.cykeletapper utfodringar på natten, beroende på vilken typ av fågel och dess ålder.